Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 14 juni 2010

De zaterdagwandeling (slot)


Het werd ook op het Zooiplein weer een dolle boel. Nee, onze twee jongste verslaggevers hadden geen zin om te werken op zaterdag; vandaag ging het om "leve de lol". Mevrouw Katblad ging nog even op een bankje zitten (in het zonnetje, jawel!) en zag het allemaal maar wat aan. Het was eigenlijk ook wel weer een genot om de twee vriendjes te zien spelen, en hun gestoei was goed voor menige glimlach op zowel het gezicht van mevrouw Katblad als dat van de fotograaf.
Cera had ook lol in het spel van de jongens, maar bleef wel op veilige afstand. Nee, zij hoeft niet dat erge wilde gestoei, maar zij is dan ook al een paar jaartjes ouder, heh? Tenslotte stapte mevrouw Katblad maar weer eens op, want ondertussen was het wel tijd voor een kopje koffie. Het ploegje van drie (haarfabrieken) liep met haar mee naar huis, en daar werd voor de deur nog lang doorgespeeld, op en rond de tafel. En natuurlijk deed Cera toen ook mee, want zij kan het beste van allemaal op de pergola balanceren! Japekop kwam tenslotte ook naar het Poezenloket terug; hij had een uitgebreide dakinspectie achter de rug en oogde enigszins vermoeid. Mevrouw Troy zat natuurlijk op haar stoel voor het loket, en had al die tijd ALLES in de straat in de gaten gehouden. Later op de dag ging mevrouw Katblad naar de markt. Nee, geen haring halen deze keer, maar makreel! Nou, toen werd het natuurlijk helemaal feest, maar dat snapt u ook wel.....


1 opmerking:

ina zei

Wat een goede zaterdag-besteding!