Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 13 juni 2010

De zaterdagwandeling (deel 1)

Het werd onverwacht toch nog prima weer voor een rondje met onze verkenners, dus gingen we op weg naar de Kruidentuin. Doch Japekop besloot op het laatste moment het dak op te gaan en dus namen de Boez en Oscar zijn plaats in. Cera ging uiteraard ook mee, want zij laat zich een wandelingetje niet door de neus boren! En als een echte verkenner betaamt, keek zij eerst de tuin rond om te zien of er geen pestkoppen waren. Maar die waren er niet.





De Boez begon ook rustig aan. Het was nog vroeg in de ochtend dus moest hij eerst wat zonnestraaltjes op zijn snuit verzamelen (in de Katbladstraat was nog slechts schaduw) en de geur van de kruiden opsnuiven. Ja, de Kruidentuin is vroeg op de dag de ideale plek om rustig en lekker wakker te worden....


Oscar koos een muurtje uit om zo op gelijke hoogte te komen met de hand van de fotograaf; hij had namelijk nog geen aaibeurt gehad en zonder een behoorlijke knuffel kan hij beslist de dag niet beginnen! Wel, mevrouw Katblad ging op het bankje (bij het muurtje) zitten en gaf Os zijn portie aaien. Daarna dook Os tevreden de tuin in voor de nodige inspectiewerkzaamheden. En waarom wij dit verhaal in delen brengen?
Dat is omdat de nieuwe editor van blogger niet doet wat wij willen. Een serie van meerdere foto's worden totaal door elkaar gefli....dingest, en de tekst vliegt ook nog eens ongecontroleerd heen en weer tussen de foto's door. Vandaar dus. Het is om GEK van te worden! Maar dat terzijde....




1 opmerking:

Annemieke zei

Oscar ligt er mooi bij! En het is lekker wakker worden met wat zon op je snuit.