Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 29 juni 2010

Qua uiterlijk

We zien Lima (huisgenoot van Oscar) de laatste tijd wat vaker op straat, maar daar is hij niet zo goed benaderbaar. Lima houdt namelijk helemaal niet van vreemde mensen, en vooral niet als die los lopen in de straat of voorbij fietsen. Nee, Lima houdt liever afstand en hij zal daar best een goede reden voor hebben.
Dat maakt wel dat onze fotograaf behoorlijk wat moeite heeft Lima in zijn geheel te kieken; meestal treffen wij het ventje tussen de plantenpotten en zien we alleen zijn koppie, of rent hij ons vluchtend (en dus hard) voorbij.
Maar vandaag hadden we een beetje mazzel want Lima was goed zichtbaar toen hij nieuwsgierig uit het raam hing.
Wat was er aan de hand? Wel, wij kwamen langs met Cera en de Boez, en achter ons liep Zwarte Gijs. Die wachtte op een gelegenheid om één van onze beide reporters een lel te verkopen en Lima zag dat, hield daarom Gijs goed in de gaten. De lellenverkoper kreeg trouwens geen enkele kans want Cera en Boez bleven naast de fotograaf lopen aan de veilige kant van de straat. Maar wij hebben tenminste wel een leuk plaatje van Lima kunnen maken! En wat lijkt hij toch op onze Boez heh? Qua uiterlijk dan.

4 opmerkingen:

katja zei

Hij lijkt misschien wel op de Boez, maar je ziet toch makkelijk dat hij het niet is: Boez heeft een heel mooi puntje aan de witte vlek op zijn snuit, terwijl die vlek bij Lima meer stomp eindigt. En Boez heeft een mooie witte kraag.

ina zei

En die verbaasde blik is ook niet te evenaren.

Mevrouw Katblad zei

Maar van opzij of van achteren wordt het best moeilijk hoor!

Annemieke zei

Lima heeft ook een wat angstige blik in zijn ogen - terwijl Boez inderdaad verbaasd of nieuwsgierig kijkt. Van de zij of bovenkant wordt het lastiger! Ze hebben wel allebei dezelfde bouw (itt Oscar)