Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 27 juni 2010

Bezoek van de Witte

Gisteren kregen wij weer eens bezoek van de Witte van de overkant (van de gevaarlijke weg). Hij sprong zomaar op onze vergadertafel waar de Boez onder lag. Ja, onze jongste reporter was er maar weer eens bij gaan liggen.









Maar toen de fotograaf naar buiten kwam om een plaatje te schieten, vond de Witte dat hij er maar weer eens vandoor moest. Nee, van vreemde mensen moet hij niet veel hebben.


Doch, de Witte ging niet naar huis maar liep verder de Katbladstraat in, in de richting van het gevaarlijke water dus.




Want in de verte had hij Zwarte Gijs gezien, en waarschijnlijk wilde hij kennis gaan maken. Of stennis, dat kan natuurlijk ook. Zwarte Gijs echter had daar geen behoefte aan.







Nee, Gijs was al een paar uurtjes op geweest en had honger. Tenminste, dat dachten wij omdat hij via zijn klimop naar zijn balkon klom, en dat doe je met een bepaalde reden.









Helaas voor Gijs waren de deuren gesloten. En terwijl de Witte rond liep te scharrelen bij de voordeur van Gijs, zat de laatste daar vlak boven en besloot zich maar eens lekker te gaan poetsen.
Ja, je moet toch wat om je tijd door te komen, heh?
De Witte is niet lang daarna weer de gevaarlijke weg overgestoken om naar zijn eigen straat te gaan. Gelukkig bereikte hij veilig de overkant.

Geen opmerkingen: