Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 24 juni 2010

Eendjes voeren

Eindelijk kregen wij weer eens wat nieuws over Gizmo, u weet wel. Ja, miss Giz is dus een zusje van Igor en Heidi (het mandje kittens dat op de Hilversumse heide werd gevonden door een blafbeest, schiet het u weer te binnen?) Wel, Gizmo woont dus aan de rand van de Katbladbuurt, aan het gevaarlijke water, en is dus ook vorige week 1 jaar geworden! Hiep hiep hoera en van harte, Giz!





Maar wat zien wij hier? Ja, een kale plek op de buik. Gizmo is dus ook inmiddels "geholpen" en geen kandidate meer voor Bollewangen (Pincho).
Op de dag dat de hechtingen uit haar buikje waren gepeuterd, ging Gizmo met haar mens de eendjes voeren. Ja, recht voor haar deur dus, en ze zagen er lekker uit (de eendjes). Tenminste, dat vond Gizmo.
Dus wat gebeurde er? Juist ja.


Gizmo had al een tijdje op de kade liggen kijken naar het snaterende zwemvolkje, en besloot opeens deze eendjes van nog dichterbij te gaan bekijken. Plons dus.
Gelukkig was het mens in de buurt en zij heeft Gizmo op de kant getrokken. Gizmo bedacht vervolgens de eendjes de eendjes te laten en haar vacht te soigneren, boven op de bank natuurlijk. En nu maar hopen dat ze zich dit voorval nog lang zal herinneren en niet weer de gracht in zal duiken. Want nu was haar mens erbij, een volgende keer misschien niet!
Wij vernamen trouwens ook nog van het mens van Giz dat haar haarfabriek regelmatig bonje heeft met Bobo, op het achterdak. Maar daar Bobo nu met een gebroken pootje huisarrest heeft, zal Giz op zoek moeten naar een andere sparringpartner! Misschien treffen wij haar binnenkort wel in de Katbladstraat? Op de vuist met Bel de Franskat? Ja, want je weet maar nooit! Wij bedanken het mens van Gizmo voor deze leuke foto's!

4 opmerkingen:

ina zei

Niet meer zulke enge dingen doen hoor Gizmo! In het water duiken, hoe kom je erbij?

Anoniem zei

Poeh, ik ben echt niet bang voor water hoor en ik kan best goed zwemmen, al zeg ik het zelf....alleen de kade is een beetje aan de hoge kant.
Greetz, Miss Giz

Annemieke zei

Gefeliciteerd Gizmo (en Igor en Heidi ook natuurlijk!).
Als je zo nodig moet zwemmen, misschien beter in ondiep water waar je zo uit kan stappen? En nog beter om helemaal niet te zwemmen. Dat is heel normaal voor katten.

Pleegmama Wilma zei

Hééééé, wat leuk om weer eens wat van Gizmo te horen en zien. Ook zij is al een hele grote meid geworden. Dikke knuf!