Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 13 juni 2010

De zaterdagwandeling (deel 2)

Oscar constateerde dat in elk geval de wijnruit flink groeit. En Os, ruikt het ook lekker? Nou, Os haalde zijn neus een beetje op en dat zegt genoeg. Nee, hij steekt liever zijn neus in de Nepeta natuurlijk, maar die staat op een andere plek in de Kruidentuin.

Cera had meer belangstelling voor de bieslook, die trouwens ook prima groeit. Ze kauwde zelfs op een paar stengeltjes en gaf te kennen dat het plantje goed eetbaar is. Wel, mevrouw Katblad komt binnenkort wel een keer langs met de keukenschaar! Natuurlijk wel eerst goed wassen heh, die bieslook! Want je weet maar nooit of Bollewangen (Pincho) kortgeleden nog langs is geweest, en we weten hoe druk en hevig hij overal zijn sporen achterlaat. Ahum.....
 Ja, de Kruidentuin staat er prima bij en daar zijn we erg blij om. De Boez trouwens toonde in het geheel geen belangstelling voor de plantjes. Hij had één en ander aan geuren opgesnoven en dat was genoeg, vond hij. Nee, Boez wilde nu maar één ding, en u kunt vast wel raden wat dat was!




Geen opmerkingen: