Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 18 juni 2010

Opgezwollen kussentjes....

Jazeker, mevrouw Troy moest voor haar APK naar de dierenarts, maar had ook een klacht over haar voetkussentjes dus daar moest eerst naar gekeken worden. En inderdaad, haar zooltjes waren helemaal opgezwollen en felrose gekleurd, en dus niet zoals het hoort. De dierenarts verklaarde dat het geruime tijd (jaren geleden) was dat hij iets dergelijks voor het laatst had gezien, en kon de geirriteerde pootjes ook niet zo snel verklaren.
Maar het zou natuurlijk een allergie kunnen wezen, dat leek hem in elk geval het meest waarschijnlijke.
Mevrouw Troy kreeg een paar prikjes voor dit euvel, en was het uiteraard niet eens met de gang van zaken. Dus zodra zij zag dat de dierenarts even niet oplette, beet zij keihard in zijn hand. Wel, mevrouw Katblad had hem eerder al gewaarschuwd voor het felle karakter van T.T., dus haar trof geen blaam en een eventuele schadeclaim zullen wij dan ook niet accepteren. Gelukkig heeft de dierenarts een flinke voorraad pleisters in huis, en kon zijn hand direct behandeld worden. Daar de nageltjes van T.T. wat aan de lange kant waren en zij deze ook al in de mouw van mevr. K. had geslagen (en daarin bleef vastzitten), besloot de arts tot inkorten van deze gevaarlijke wapentjes, maar dat natuurlijk wel met hulp van de assistente, heh? Vervolgens ging mevr. Troy nog even op de weegschaal, en wij noteerden 3.6 kilo; zij is dus het afgelopen jaar weer een beetje afgevallen. Daar wij niet de oorzaak van de (mogelijke) allergie kennen, heeft het weinig zin om T.T. op dieet te zetten, wel zullen wij de frisruikende kattenbakvulling van A.H. (die wij nog niet zo lang gebruiken) vervangen door een minder frisruikend, maar oud en vertrouwd merk. Van de APK is vervolgens niets meer terecht gekomen en wij hebben voor volgende week een afspraak gemaakt voor contrôle van de poezelige voetkussentjes van onze receptioniste. Eigenlijk mag mevrouw T. deze week niet meer de straat op, maar als zij belooft bij het Poezenloket te blijven en dus niet in vreemde tuinen gaat rondstruinen, mag zij af en toe een frisse neus halen en kan zij bovendien gewoon haar werk blijven doen. Uiteraard heeft zij voor vanmiddag verlof gekregen om te herstellen van de opwinding en het verlies van haar nagelpuntjes. En nu ook maar hopen dat haar voetzooltjes weer normaal worden, heh? Ja.

5 opmerkingen:

katja zei

Ach, wat zielig, die kussentjes ! Heeft zij er ook pijn aan (dat ze loopt te hinkelen ofzo?). Veel sterkte gewenst aan Mevrouw Troy !

Mevrouw Katblad zei

Mevrouw Troy is een keiharde en hobbelt gewoon rond; maar dat zegt niet dat ze geen pijn heeft. Zijzelf wil daar verder geen mededeling over doen, helaas....

Inge zei

Hihi moet wel lachen om die pleisters van de dierenarts, vind het stoer dat je zo van je afbijt mevrouw Troy!

Veel beterschap met je mooie kussentjes.

Hans zei

Lapje heeft ook een keer de dierenarts opengehaald, tot bloedens toe!!!!

marian zei

Beterschap mevrouw Troy,hopelijk worden je kussentjes snel weer normaal roze!