Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 20 juni 2010

Oscar laat Mini links liggen

Tijdens een kleine ronde door de Parallelstraat, kwam Oscar de inmiddels volwassen Mini tegen. Ja, ze mag dan wel al volwassen zijn, deze kittige tante, maar ze is niet vies van een pesterijtje of karatewedstrijdje. Maar voor dat laatste moet je wel met zijn tweeën zijn heh? En dat waren ze ook wel, maar Oscar had geen zin in een wedstrijdje want hij was met mevrouw Katblad serieus aan het verkennen en was niet van plan dat te onderbreken. Dus toen Mini al te zeer aandrong, ging Os erbij liggen en wachtte tot de opgewonden meid hem met rust liet zodat hij zijn verkenningsronde ongestoord kon hervatten. En inderdaad, toen Os dus ongeïnteresseerd op straat lag en niet reageerde op Mini's uitdagende sprongetjes, liep zij zeer teleurgesteld terug naar haar huis. Mevrouw Katblad en Os konden verder zonder problemen hun rondje afmaken, en wij kunnen u verklappen dat deze privé-verkenningsles bovendien zeer geslaagd mag worden genoemd en dat wij hebben kunnen constateren dat er toch wel stiekem een goede verkenner in Oscar schuilt. Echter, wij houden dit liever nog even geheim natuurlijk, al is het alleen maar om de Boez niet jaloers te maken. Dus mondje dicht, heh?

Geen opmerkingen: