Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 29 juni 2010

Alleen maar een kreet

Toen wij met twee reporters het huis van de Franskat passeerden, dook Bel zonder aarzelen vanuit de vensterbank bovenop de Boez. Dat was even schrikken voor ons, want we hadden hem niet opgemerkt.
Doch de Boez raakte tot onze grote verbazing niet in paniek. Bel tuimelde over hem heen, verwachtte een reactie maar de Boez had alleen een kreet geslaakt en ging toen doodleuk aan een struik staan ruiken.




De Franskat keek vol verwondering toe. Zijn slachtoffer had moeten vluchten, of had in elkaar moeten kruipen van angst! Maar in plaats daarvan stond hij een beetje te snuffelen!
Teleurgesteld droop Bel af, liep de Steeg door naar de Katbladstraat en werd ook nog eens door de Boez gevolgd. Zoals zo vaak de laatste tijd nam Bel plaats op de tafel die eens van Storm was. Misschien om inspiratie op te doen? Wij weten het niet.
Cera was trouwens een blokje om gegaan toen Bel op de Boez was gesprongen. En dat was heel verstandig van haar.

3 opmerkingen:

Inge zei

Boez is cool!

ina zei

Wat is Bel mager!

Mevrouw Katblad zei

Volgens de dierenarts is Bel goed op gewicht, hebben wij vernomen.... Hij heeft wel wat vachtproblemen gehad maar die schijnen nu over te zijn.