Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 14 juni 2010

De zaterdagwandeling (deel 4)

Wel, we gingen de Parallelstraat in, en de twee ventjes gingen gewoon door met dollen en rare bokkensprongen maken. Cera daarentegen deed serieus verkenningswerk en snuffelde aan alles wat de moeite waard was te besnuffelen, maar daar de jongens de vaart erin hielden, waren we voor dat we het wisten bij het gevaarlijke water gekomen. Overigens, er was geen enkele andere haarfabriek in de Parallelstraat te bekennen geweest, dus dat maakte ook dat we flink opschoten, om het maar zo te zeggen.
Cera wilde uiteraard wel langs de kade lopen, want zij is niet bang voor het gevaarlijke water. Maar de Boez had vreselijke haast om de hoek om te komen en zo snel mogelijk terug de Katbladstraat in te gaan. Oscar bleef aan het eind van de Parallelstraat staan en overwoog wie hij zou volgen, maar koos tenslotte voor de Boez. Haastig dribbelde hij achter Boez aan, en zo kwam het dat Cera tenslotte eveneens de pas erin zette en de Katbladstraat inwandelde. Ja, want zo in je eentje langs het water verkennen, daar is natuurlijk helemaal niets aan! De fotograaf was het niet eens met de hele gang van zaken, want nu konden er geen mooie foto's van haarfabrieken naast het spiegelende water worden gemaakt.



Nou, volgende keer beter dan maar. En nu? Zooiplein natuurlijk! Dat was maar een kort stukje lopen.

Geen opmerkingen: