Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 28 juni 2010

Onder de krassen

Bollewangen kwam en ging erbij liggen. Ja, naast een tafel waarop Bel de Franskat zijn zonden lag te overdenken.





Wat die twee met elkaar hebben weten wij niet, maar ze lagen er allebei vrij ontspannen bij. Natuurlijk gingen wij met de camera naar wat dichterbij, want het komt niet zo vaak voor dat BW (oftewel Pincho) zo rustig ligt dat wij een scherpe foto van hem kunnen maken. Wel, u ziet het goed, het seizoen van de wijvenjacht is voor hem nog niet voorbij - hij zit onder de krassen. Helaas, BW liet ons niet al te dichtbij komen want opeens stond hij op, zette zijn sirene weer aan en liep in de richting van het Zooiplein. En toen zagen we ook pas dat hij weer behoorlijk mager is en zijn vacht al een tijdje niet goed heeft onderhouden. Tja.....

3 opmerkingen:

Inge zei

Och arm beest......

Inge zei

Pincho heeft vanavond een cypertje de zuidsingel in gejaagd.....gelukkig kon de doorweekte kat via het klimtouw (de eerste!) er zelf weer uit komen!

Wilma zei

Ik vraag mij af wanneer het personeel van BW/Pincho eens in gaat zien dat het toch echt niet in het belang van BW/Pincho is dat hij niet gecastreerd wordt. Deze ellende wil je toch niet voor je maatje?!