Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 21 juni 2010

Beesies

Mevrouw Katblad kreeg bij haar boodschappen bij een zekere grootgrutter zogenaamde Beesies cadeau. Leuk speelgoed voor de haarfabrieken, dacht zij. Dus de gekleurde pluizendingen werden door haar met royaal gebaar op het vloerkleed geworpen, maar na een grondig snuffelonderzoek haalden alle redactiekatten hun neus ervoor op. Nou, dan maar niet, dacht mevrouw Katblad, en ze gooide de Beesies tenslotte (na er al een paar keer bijna over gestruikeld te zijn) in een schaal op het aanrecht. De verzameling groeide en mevrouw Katblad had al een flink aantal van die dingen weggegeven, totdat zij een vreselijk gegrom onder de tafel hoorde. Ja hoor, het was de Boez! Hij had een Beesie uit de schaal "gevangen" en maakte duidelijk dat dit zijn prooi was en dat er niemand aan mocht komen. Even later haalde hij een nieuw Beesie uit de schaal en ook deze was van hem alleen. Wel, u begrijpt dat mevrouw Katblad ze nu niet meer weggeeft, die Beesies! De vloer ligt af en toe bezaaid met deze vreselijke dingen maar voor je haarfabrieken heb je nou eenmaal een hoop over heh? Zo is dat.

5 opmerkingen:

marian zei

Uw beesies doen het hier heel goed. Zelfs heer Bommel laat ze door het huis vliegen.Gelukkig voor hem en Luna dat u er een paar heeft afgestaan. Namens hen hartelijke dank!En voor Boez, ze bijten niet hoor!

ina zei

Er gaat niets boven een zelfgevangen beesie, Boez!

Wilma zei

Pas wel op met die beesies, want er zit ijzerdraad in!

Hans zei

Maar Boez geeft het wel: ook WIJ (redactiekatten) zijn voor oranje.

katja zei

Whahaha, die Boez !
Faffie vindt ze ook erg leuk trouwens, met zijn 16 jaar.