Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 3 juni 2010

Stinkende mat


Ja, onze oude deurmat ligt er nog steeds. Want: hoe kunnen we die mat weggooien als Cera er zo graag op gaat liggen als de zon schijnt? Nee, inderdaad. De mat mag niet weg maar moet blijven liggen zolang Cera er gebruik van wenst te maken.
Alleen snappen wij niet wat er nu zo aantrekkelijk is aan deze oude deurmat. Hij regent regelmatig nat, is behoorlijk vies en stinkt volgens ons ook nog eens. Ja, je kan er je nagels inzetten, dan snappen wij ook wel (en we zien dat regelmatig gebeuren). En Cera's vacht kleurt er prachtig bij, dat kan iedereen zo zien! En verder? Gewoon een vieze, ouwe, stinkende mat!
Maar ach, wat ligt ze weer schattig te po(e)seren!

1 opmerking:

Annemieke zei

Hij kleurt inderdaad goed bij Cera! Onze losse krabpaal is er trouwens ook nog steeds en beide katten (maar vooral Pieper) liggen er nog steeds graag op (zie de bijlage van een tijdje terug voor meer info). Als je ergens regelmatig je nagels inzet, krijgt zoiets kennelijk een meerwaarde voor de kat.