Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 18 juni 2010

Moedig of roekeloos?

Zoe was weer eens buiten om de straat te verkennen. Zij woont nog maar pas in de Katbladstraat, heeft nog lang niet alle haarfabrieken uit de buurt ontmoet, maar deze keer kon zij kennis maken met Bel de Franskat. Natuurlijk was dit voor ons ook een spannende gebeurtenis, want wij weten wie en hoe Bel is en tot wat hij in staat is, heh? Maar tot onze grote verbazing liep Bel zomaar langs Zoe heen en keurde haar geen blik waardig! Hoewel, toen het ernaar uitzag dat Zoe Bel wilde volgen, draaide hij zich toch maar even om, en Zoe (heel verstandig) maakte pas op de plaats. Doch even later, toen Bel doorgelopen was, waagde zij zich toch in de Hoftuin, en dat vonden wij heel moedig van haar maar eveneens een beetje roekeloos. Hoe ging dit aflopen???

Wel, met een sisser dus. Want Bel was blijkbaar op weg naar iets heel belangrijks en verdween al rap uit het zicht. En daar Zoe nu toch in de Hoftuin was, maakte zij gebruik van de gelegenheid en besnuffelde de bloembak, die geldt als het belangrijkste markeerpunt van de entree. Nee, de fotograaf mocht niet te dichtbij komen want Zoe is nog niet vertrouwd met vreemde mensen. Ze heeft nog even tijd nodig, en dat vinden wij niet meer dan logisch....

Geen opmerkingen: