Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 23 juni 2010

Wat belangrijkers

U ziet op deze foto links Oscar, rechts Siep. Het volgende was gebeurd.
Oscar liep met onze fotograaf mee om de Boez te gaan zoeken in de Kruidentuin. Wij waren namelijk kort daarvoor door de Parallelstraat gelopen, en toen er opeens een hele club fietsers de straat inreed met enthousiast roepende kleuters in de kinderzitjes, ging Boez er vandoor en vluchtte terug de Kruidentuin in. De fotograaf maakte alleen met Oscar (die de andere kant was uitgevlucht) het rondje af, en samen gingen ze vervolgens ook terug naar de Kruidentuin om de Boez op te halen. Doch, toen Os dus de tuin betrad, kwam opeens Siep onder een stoel vandaan, gaf Os een lel en zette een vreselijke keel op. Os echter keek haar slechts minachtend aan; hij had wel wat belangrijkers te doen dan ruzie maken met dit dametje! Ja, want de Boez zat ergens verstopt tussen de struiken en moest gevonden worden! Die (Boez dus) kwam trouwens pas na 10 minuten tevoorschijn, nog helemaal van streek door al die fietswielen en kinders. Maar inmiddels gaat het weer helemaal goed met hem.

2 opmerkingen:

Leen W zei

Ik wou maar even zeggen dat ik toch altijd zo geniet van uw verhalen, Mevrouw Katblad!

Mevrouw Katblad zei

Mevrouw Katblad zit nu even te verbranden in de zon maar wij zullen het aan haar doorgeven; ze zal blij zijn het te horen!