Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 16 juni 2010

Andere regels?

Vanochtend vroeg werden wij gewekt door gegil op het dak. Het was half zes. Mevrouw Katblad keek door het raam naar buiten, zag nog net Bel door het slaapkamerraam bij Luna gaan, dus ging ze direct naar beneden om haar camera op te halen. Wie er zo gegild had was trouwens niet duidelijk, maar dat Bel ergens bij betrokken was geweest lijkt ons niet meer dan logisch. Toen mevr. Katblad vervolgens met camera boven uit het raam hing, lag de Boez met zwaaiende staart op de Keukenkoepel, Cera was met spoed van het dak af naar binnen gekomen, mevrouw Troy lag nog te slapen maar kwam nieuwsgierig naar het raam toe en Japekoppie hing al uit het raam te kijken, belemmerde zo het uitzicht, dus werd hij door mevr. K. opzij geduwd. Goed wakker waren we in elk geval allemaal! Half zes dus. Wel, na een minuut of 10 geduldig wachten, zagen wij Bel door het raam van Luna weer naar buiten komen.


Het was duidelijk dat Bel het voerbakje van Luna had gevonden (of misschien stond er nog iets lekkers op het aanrecht?), want Bel smikkelde nog na en zat rustig zijn snuit te poetsen. Nou, fraaie boel!

Tot onze grote schrik kwam de Boez plots in beweging. Hij stapte van onze koepel af en rende via wat platte daken naar Bel toe. Deze stopte natuurlijk direct met zijn wasbeurt en dook tussen de takken van de grote boom, en daardoor zagen wij hem dus niet meer. De Boez zag hem wel. Wij hoorden Bel gillen en hielden ons hart vast voor de Boez.

De Boez bleef nog even in ons zicht staan, maar verdween daarna eveneens tussen de takken. Bel gilde nogmaals. Japekop duwde vervolgens de camera bijkans uit de handen van mevr. K. want hij moest er langs en had haast; hij wilde uiteraard (als verslaggever van het LKB) met zijn neus bovenop het aankomende gevecht staan, of er zich eventueel mee gaan bemoeien.
Maar Bel had nog meer haast. Wij zagen hem van het dakje op een muurtje springen, en vandaar sprong hij in een tuintje, de Boez achter hem aan. Daarna werd het stil. Wat was hier aan de hand? Gelden op het dak andere regels dan op straat? Hoe kon het zijn dat Bel op de vlucht ging voor de jonge Boezelmans? En ook: hoe kon het zijn dat de Boez Bel de Franskat onbevreesd achterna ging? Daar mevr. K. nog niet was aangekleed, kon zij niet de straat op om te kijken wat er verder gebeurde. Wel kunnen wij u melden dat de Boez zich korte tijd later (ongeschonden) meldde voor het ontbijt. Ja, alsof er helemaal niks was gebeurd! Mevr. K. is trouwens niet meer terug naar bed gegaan; de haarfabrieken stonden haar dat niet toe.

2 opmerkingen:

marian zei

De schrik van de straat? Nee de schrik van het dak... en wie zou dat nu zijn?

Wilma zei

De regels lijken duidelijk verandert te zijn.