Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 17 juni 2010

Rooie Gijs in nood

Gisteren kreeg het mens van Rooie Gijs de schrik van haar leven. Want wat was er gebeurd? Wel, het volgende.
Mens zat binnen en hoorde opeens glasgerinkel in de tuin. Ze ging naar buiten om te kijken wat er aan de hand was, en vond bij het bankje voor het huis een hoop glasscherven. Nou, zal u zeggen, helemaal niks bijzonders, er sneuvelt wel vaker iets door het geklooi van haarfabrieken. En dat was het ook niet (bijzonder dus), maar toen kreeg zij Rooie Gijs in het oog en hij leek in nood te verkeren daar er iets om zijn nek vastgeklemd zat. Bij nadere bestudering was het een glazen band, de rand van de vaas die buiten had gestaan. Toen werd e.e.a. duidelijk. Gijs had hoogst waarschijnlijk zijn kop in de vaas gestoken om water te drinken, had zijn kop er niet meer uit kunnen krijgen en de vaas was gebroken bij zijn pogingen zich te bevrijden, maar de kraag van de vaas was dus afgeknapt en om zijn hals blijven hangen! Wat een schrik! Het mens pakte Gijs beet in een poging hem te bevrijden van het glas, Gijs viel daarbij en de "kraag" brak. Gelukkig bleek Gijs niet gewond, en zijn mens had bij haar bevrijdingsactie slechts een kleine snee in haar hand opgelopen.
Beiden kwamen dus met de schrik vrij.
Maar wat kunnen wij hiervan leren???? Wel, dat kunt u zelf ook wel bedenken, heh? Ja toch?

2 opmerkingen:

marian zei

Dit is even schrikken! Fijn dat het allemaal goed is afgelopen!

katja zei

Beetje late reactie: wat een angstaanjagende ervaring voor Rooie Gijs...arme ziel.