Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 4 januari 2013

Mussen, halsbandparkieten en een grote muil

Mevrouw Katblad ging met Oscar naar de Kruidentuin voor een korte inspectie. Niks bijzonders dus.
U ziet hier Oscar met zijn werkzaamheden bezig, al is het niet helemaal duidelijk wat hij nu precies aan het controleren was. Maar dat is ook niet zo vreemd.









Vermoeiend was het allemaal wel, en daarom moest Os regelmatig even uitrusten.
Onderwijl dacht mevrouw K. een groep tsjilpende mussen te horen aan de overkant van de gevaarlijke weg, maar toen ze die kant uitliep zag ze helemaal niks vliegen. Dat was dus wel vreemd, want ze weet best (van vroeger en van vakanties) hoe mussen klinken en had kunnen zweren dat ze die toch echt hoorde! K. raakte door deze gebeurtenis een beetje in de war, maar daar kon Os niets aan doen.


Omdat K. nog een moment nodig had om weer tot zichzelf te komen, maakte Os van de gelegenheid gebruik om zijn nagels wat bij te werken aan de kale wijnstok.
En daarna gingen ze allebei terug naar de redactie.
Waar de Boez al die tijd had gezeten?

Wel, die lag nog op bed toen we vertrokken en was zojuist, nog maar nauwelijks wakker, in het raamkozijn gaan zitten. Dat ziet u op de volgende foto.




Enige minuten later hoorde K. weer vliegbeestjes geluid maken. Dit keer was het een groepje halsbandparkieten, hoog in de bomen gezeten. Dat is tegenwoordig heel gewoon in Leiden.
Tsjongejonge, wat een muil heh?

4 opmerkingen:

Greet zei

Wat grappig dat de Boez de punt van zijn tong oprolt bij het gapen.

Ma Tok zei

Zo hee, wat een grote open poort!

Casper, Vogelwerkgroep Havenbuurt zei

Er was eerder een opmerking van een oplettende lezeres die vaal gele en intens geelgekleurde koolmezen waarnam. De eerste zijn de jongen van verleden jaar en de rest de oudjes.
De breedte van de zwarte band, de stropdas (English, Great Tit) op de borst geeft overigens het geslacht aan. Bij man breder dan bij vrouwtje.

Wad Woord en Wol zei

Geweldige muil!!!