Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 8 januari 2013

Tegenslag en meevaller

Os breekt nieuwe recordpoging af
Oscar is er weer niet in geslaagd zijn record Pergola-Zitten te verbeteren. Wij weten niet wat de oorzaak van zijn falen was.
Het kan zijn dat hij werd afgeleid door mevrouw Katblad (die een foto van hem kwam maken), maar het is ook mogelijk dat de Os last had van de motregen en het daarom niet volhield.

Natuurlijk hebben wij Oscar moed ingesproken en hem gezegd dat hij binnenkort echt wel weer een keer zal slagen met het vestigen van een nieuw record. Toen hebben wij zijn vacht gedroogd met een ruime hoeveelheid keukenpapier; dat is gelukkig net in de aanbieding bij de bonus-buurtsuper.
Tot zover dit belangrijke, boeiende nieuws.

2 opmerkingen:

Max zei

Wouwiezouwie Waarde Mevrouw Katblad. Mooie axiefoto van Oscar.
Schok. Eerste instantie dacht vallen. Die valt te pletter ofzo.
Toen: hij vliegt, als een soort vleermuis, vleerhond of vleerkat c.q. haarfabriekfladderbladkatmuis eigenlijk zeg maar.
Maar Os hangt als soort The Wizard of Oz ondersteboven aan zijn klauwen (nagels) aan die pergolapaal.
Tja omgekeerd paalzitten laten we maar zeggen. Schildert u die pergolapalen nou jaarlijks, Mevrouw K. ? Voor- en Geveltuinbeits.

ina zei

Wat een spieren!