Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 30 januari 2013

Help verdere bijensterfte te voorkomen!


Deze (onderstaande) link kregen wij van diverse mensen toegestuurd. Niet onze gewoonte om dit soort berichten in het Katblad te zetten, maar vanwege de importantie en spoed doen we het deze keer wel!

Geplaatst: 29 januari 2013
In alle stilte sterven er miljarden bijen, waardoor onze gewassen en voedsel in gevaar komen. Binnen 24 uur kan de Europese Unie de meest giftige pesticiden in de ban doen en de weg vrijmaken voor een wereldwijd verbod dat de bijen voor uitsterven behoedt.

LEES VERDER EN TEKEN OOK!
http://www.avaaz.org/nl/hours_to_save_the_bees/?bzuwobb&v=21444


2 opmerkingen:

Inge zei

Uiteraard getekend en doorgestuurd.

katja zei

Natuurlijk meteen getekend. Ging 'onze' petitie maar zo snel: het gaat nu met ca. 1000 ondertekenaars per minuut er bij! De twee miljoen is al ruimschoots bereikt!