Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 9 januari 2013

Minpunt voor Iwan's straat

Wat er nu zo boeiend was aan de klimop in de Hoftuin weten wij niet, maar onze twee jongste reporters vonden het nodig deze plant uitgebreid te inspecteren.
Het kan natuurlijk best zijn dat er al merels bezig zijn om nestjes te bouwen; de hoge temperatuur van de laatste tijd heeft sowieso de natuur in de war gebracht, toch? Zo staan onze Spaanse margrieten nog volop in bloei en de Geraniums (Pelargoniums!) willen ook maar niet dood. En wat te denken van de lammetjes die al geboren zijn? Nee, het moet niet gekker worden! Maar hoe dan ook, de klimop in de Hoftuin is weer helemaal gecontroleerd en in orde bevonden door onze reporters, en dat geeft ons weer een geruststellend gevoel.
Was dat het? Nee, we hebben nog meer nieuws.

Want ook wilden onze harige jongens de straat van Iwan inspecteren.
De Boez kwam (zoals wel vaker) niet verder dan aan de drempel van de ingang van de (westelijke) Poort. Vanaf die plek kon hij Iwan's straat voldoende overzien, vond hij.

Boez was helaas niet tevreden over wat hij rook, zag en hoorde.
Nu moeten we daarbij vertellen dat er een kleine file was ontstaan op de kruising met de gevaarlijke weg, dat daar nogal wat lawaai en uitlaatgassen vandaan kwamen en dat dat dus niet fijn was. Mevrouw K. was het daarom ook helemaal met Boez eens: het was hier vandaag niet erg pluis, en zeker niet fris zeg maar.

De dappere Oscar liep wel nog even een klein stukje de straat in maar keerde al snel weer terug.
We hoefden niet lang te overleggen want waren het er met onze haarfabrieken over eens dat we beter konden terugkeren naar de Hoftuin.

Nog één keer speurde de Boez de straat af om te kijken of hij Iwan nog ergens kon ontdekken. Maar die lag natuurlijk lekker ergens binnen bij de kachel, en geef hem eens ongelijk, heh?

Wel, terug op de redactie noteerden wij dat onze jongens Iwan's straat voor die dag een minpunt hadden gegeven.
Maar of dit nu zulk belangrijk nieuws is? De haarfabrieken vonden echter van wel en daar moeten wij en u het maar mee doen.

2 opmerkingen:

ina zei

Het was zeker zaterdag, mevrouw K.?
Dan is het hier in de straat inderdaad niet pluis.

Mevrouw Katblad zei

Nee, is was minder lang geleden mevrouw Ina, maar we denken dat het spitsuur was in verband met de bonusaanbiedingen ofzo, en daarbij ongelukkigerwijs ook nog laden en lossen.