Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 9 januari 2013

Kattengedrag

Er wordt gezegd dat baasjes van honden op hun blafbeesten gaan lijken (of was het nu andersom?), maar wij hebben in elk geval zo de indruk dat mevrouw Katblad steeds meer op haar haarfabrieken gaat lijken. En voordat u flauwe opmerkingen daarover gaat maken, wij doelen natuurlijk op gedrag en niet het uiterlijk.
Een voorbeeld?
Wel, als één van onze haarfabrieken geboeid wordt door iets (maakt niet uit of dat binnen of buiten is), wordt K. op slag ook erg nieuwsgierig en moet ze per se weten wat er aan de hand is.
Zo ook in dit geval: Boez werd zeer in beslag genomen door iets bij onze voordeur. Natuurlijk hadden wij al een (grijs) vermoeden, maar K. moest het zeker weten en ging met camera naar de gang om te kijken wat er voor spannends in de buurt van het kattenluik gebeurde.

En jawel hoor! Wamy liep daar te klieren. Wij denken dat hij op die manier de Boez aan het pesten was, maar binnenkomen durfde hij blijkbaar niet.
En inderdaad, het kattenluik mag wel weer eens een sopje hebben! Maar dat terzijde...

8 opmerkingen:

ina zei

Ik begrijp hieruit dat Wamy weer helemaal de oude is. Gelukkig!

Mevrouw Katblad zei

Ja hoor, wij hebben hem net ook weer gewoon in de regen zien rondscharrelen, en dat is een hele vooruitgang.

Inge zei

Tjemig, wat is dat kattenluik smerig. :)

Dimitri zei

Wij hebben niet beweerd Mevrouw Bladkat dat u na verloop van tijd diezelfde mooie Barbra Streisand-ogen zoals Boesje ze ook heeft zou krijgen. Nooit.
Echt niet hoor.

Dimitri zei

@ Inge:
Heeft de redaxie geen schoonmaakploeg dan ?

de hoofdredacteur zei

@Inge: U is stout.
@Dimitri: U ook.

Greet zei

Toen u over het kattenluik begon, vreesde ik even dat we een foto te zien zouden krijgen van mevrouw Katblad die zich door het kattenluik aan het wringen was. Maar gelukkig, zo erg is het nog niet met haar gesteld.

Wim van Oyen zei

@ Greet:
wat niet is kan nog komen.
Gegeven moment gaan de baasjes wel heel erg op hun pluisjes lijken, toch.
Kwa gedrag dan.