Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 15 januari 2013

Het begin van echt winterweer

Zo begon het gisteren, en Oscar was er natuurlijk als eerste bij.
Terwijl onze andere reporters lekker in de buurt van de kachel bleven zitten, ging Oscar naar buiten om voor het Katblad de weerssituatie te bekijken en te verslaan. Natuurlijk ging hij niet in de sneeuw zitten maar bleef onder de plantentafel, waar hij een goed uitzicht had op de Katbladstraat en de poort naar de Hoftuin.

Mevrouw Troy raakte een beetje in de war van het zien van de vallende witte vlokken. Nadat zij enige tijd in deze houding (zie foto) was blijven staan omdat zij niet precies meer wist wat ze nu ook alweer van plan was te gaan doen (dat komt vaker voor bij haarfabrieken met Katzheimer), ging ze tenslotte maar weer terug naar boven, naar bed dus. In haar geval was dat waarschijnlijk ook wel het verstandigste om te doen.

Na een poosje (toen de sneeuw al een mooi laagje had gevormd) besloot ook Cera naar buiten te gaan. Zij was de eerste die ontdekte dat het laagje ijs op de drinkbak sterk genoeg was om op te staan. (Even later zagen we Oscar hetzelfde doen, maar misschien dat het ijs onder zijn gewicht kraakte? Hij sprong er in elk geval snel weer af.)Het was ook de eerste keer dat wij één van onze haarfabrieken sneeuw zagen oplikken.

Erg lang zijn de twee reporters niet buiten gebleven, op een gegeven moment viel er teveel sneeuw tegelijk en hadden zij zodoende niet voldoende zicht meer. Tenminste, wij namen aan dat dat de reden was van hun thuiskomst.

2 opmerkingen:

ina zei

Igor heeft alweer lekker in de sneeuw gelegen; wat is hij toch een rare jongen.

Iwan zei

@ina:
soort russische poolpoes uit Siberië ?