Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 1 januari 2013

Goed begin!

De haarfabrieken van het LKB hebben het weer overleefd, die "rottigste" dag en nacht van het jaar. Wij hopen hetzelfde voor alle haarfabrieken (en vooruit, ook voor alle blafbeesten)!

Oscar heeft vanaf 10 uur gisterochtend nagenoeg de hele dag onder de sofa gelegen.

In de loop van de middag hebben wij tenslotte een dekentje over de bank gedrapeerd omdat mevrouw K. meende dat het zijn gevoel voor veiligheid wat zou kunnen versterken.
Oscar kwam na zijn diner niet meer tevoorschijn tot vanochtend vroeg (uur of zes), toen hij nodig naar buiten moest voor een boodschapje.De Boez maakte 's ochtends nog de vergissing voor het raam te gaan zitten omdat er een groot, interessant blafbeest voorbij kwam en hij dat goed wilde bestuderen. Toen er echter een klein moment later een paar meter verderop een soort bom afging, verdween hij naar boven om aldaar onder een bed te duiken. Hij is nog een paar keer heel even beneden geweest gedurende de dag, maar zocht wegens teveel herrie dan toch weer gauw de slaapkamer op waar hij beurtelings op en onder één van de bedden lag.


Mevrouw Troy bleef (misschien door haar Katzheimer?) nogal kalm en zat regelmatig even voor het raam naar buiten te koekeloeren. Eén keer zelfs moesten wij haar bij de voordeur wegtrekken omdat ze dreigde te ontsnappen.
Japekoppie (zie foto) lag de hele dag op de poef, oog in oog met de reuzenmuis en lekker dicht bij de kachel. Pas 's avonds verdween hij definitief naar boven.
Cera kwam een paar keer van boven naar beneden op momenten dat we bezoek kregen; zij eiste dan een schoot en veel aaien.

De hele club is wel bij het diner aanwezig geweest; dat was toen het geknal even verstomde. Oscar alleen kroop na twee kleine hapjes Diamant toch weer liever terug onder de bank.
Vlak na twaalf uur veranderde de reeds angstige avond in een ware hel, mede omdat elk jaar weer het meeste vuurwerk vlak voor de redactie van het LKB dient te worden afgestoken (ietsje verderop blijft de straat merkwaardig genoeg altijd leeg). Mevrouw K. is niet naar buiten gegaan; ze verkoos bij haar haarfabrieken te blijven. De Boez heeft nog enige tijd spinnend onder het dekbed gelegen, de andere drie hadden zich verstopt onder bed en kasten, Os bleef dus onder de sofa liggen.
Vanochtend was iedereen opgelucht dat het weer voorbij was en men heeft zich het ontbijt goed laten smaken.
De voltallige redactie van het Katblad wenst haar lezers een GOED BEGIN van het nieuwe jaar toe!

8 opmerkingen:

Greet zei

Hiervandaan ook een goed nieuwjaar gewenst, mede namens meisje Kees en Katootje.
Kees heeft niet veel last gehad van het geknal, wilde zelfs om 22.00 uur nog naar buiten (maar mocht niet). Katootje is 2 dagen doodsbang geweest. Ik heb op de overloop (het rustigste plaatsje in huis) de strijkplank neergezet, een grote deken erover en 2 kussentjes erin. Zo hadden de poezen een mooie schuilplaats waar ze de hele nacht samen in gezeten hebben. Terwijl Katootje normaal gesproken Kees niet in haar buurt kan luchten.

Mevrouw Katblad zei

Wat een goed idee, die strijkplank! Moeten we onthouden.... hoewel, misschien volgend jaar alleen nog maar georganiseerde vuurwerkshows? Scheelt een hoop oog- en ander letsel...

Sandrazz zei

Ook van mij, Snork en Doezel: de beste wensen voor dit nieuwe jaar. Dat er maar weer veel mooie poezenblogjes gemaakt mogen worden.

En als er een petitie tegen vuurwerk komt .... wij, inclusief de poezels, zetten er graag onze krabbel onder.

Groetsels
Sandra

Truus zei

Een gezond en gelukkig nieuwjaar toegewenst, mede namens Pippi en Pluis.
Wonderlijk genoeg waren de jongedames niet bang, meer verbaasd. Ze keken af en toe uit het raam, we hadden muziek aan staan en speelden met ze; dubbele ramen helpt wellicht ook en we wonen ook niet in de binnenstad van leiden natuurlijk.

Plien zei

@Greet: goed werk, die srijkerplank.
Kennelijk verbroederd uh..verzusterd vuurwerk ook !
Soms dan.

Wad Woord & Wol zei

Ik wens alle haarfabrieken én blafbeesten een heel mooi en rustig 2013! Dit uiteraard ook namens de huisgenoten: haarfabriek Luna en blafbeest Whoopi, die beide niet op of omkeken van het geknal. Nou moet ik eerlijk zeggen dat het geknal hier (bijna in de Waddenzee) reuze meeviel.
Vergeet ik bijna om mevrouw K., de fotograaf, de hoofdredacteur en alle lezers een gelukkig nieuwjaar te wensen. Bij deze dus!

katja zei

Natuurlijk wens ik ook de voltallige redactie van het Katblad en alle lezers een goed nieuwjaar, ook namens Rissa (die alleen tussen 24 en 1 uur onder het bed gezeten heeft, maar gelukkig wordt er hier ook niet vlak voor de deur afgestoken).

oma Teske zei

Geachte Mevrouw kempt,
wil u aangeven of dat u een kerstkaart per post van ons hebt ontvangen.
De verzendlijst met de kruisjes is namelijk weg.