Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 24 januari 2013

Gratis af te halen

Dit kleine monstertje heeft een dag lang uit pure verveling (hoewel speeltjes zat dus, heh?!) de redactie op stelten gezet. Hij begon met het aanhoudend treiteren en uitdagen van Cera en Oscar, sloeg onderwijl veelvuldig met veel kracht en overgave zijn nageltjes in onze enige fatsoenlijke stoel, vrat van onze tulpen, moest daarvan bijna onmiddellijk flink braken (wat hij uiteraard op verschillende plekken deed w.o. uiteraard het vloerkleed), vernielde uit pure stoutigheid de wijzers van een design-klok door erin te bijten en eraan te trekken en rukken, rende toen hij daarvoor op zijn falie kreeg even snel naar buiten om een vogeltje (hoog in de boom gezeten) te pesten en klom tot halverwege maar gaf het toen op, zat de oude mevrouw Troy op de trap achterna zodat zij bijkans naar beneden stortte maar in elk geval geheel overstuur raakte, maakte Japekoppie van streek toen deze net even rustig op de bak zat voor zijn grote boodschap door zich er tegenaan te bemoeien (meehelpen graven) en te dreigen erbij te komen zitten, tikte een schaal met noten van de tafel en verspreidde ze als knikkers door de kamer (vooral de hazelnoten rollen zo leuk), en dan zijn we vast nog wel wat stoute streken vergeten te noemen.
De Hoofdredacteur was al bezig met het zetten van een advertentie op Marktplaats (gratis af te halen), maar K. kon nog net op tijd de internetverbinding verbreken en voor afleiding zorgen middels het inschenken van een straffe borrel.
De dooi kan ons niet snel genoeg beginnen. Weg met die kou en die sneeuw zodat de Boez zijn vertier weer elders (= buiten) kan zoeken.
Allemaal op één dag dus! Tsjongejonge....

11 opmerkingen:

Inge zei

Leuke stoute Boezje mag zo gratis bij mij intrekken hoor.
Ik heb geen klok, tulpen of noten en een heeeeeleboel speelgoed.

ina zei

Fijn he, als ze zich binnen vervelen?

Anoniem zei

Tjongejonge, wat een introvertsie zeg maar.

Puk en Muk zei

Nog gefeliciteerd met Uw verjaardag Mevrouw Bladkat.
Bent U nu al op dronk, zeg maar ?

Puk en Muk
Vledderveen (gemeente Westerveld)

Truus zei

Duidelijk geval van verveling.
De sneeuw heeft hier gezorgd voor uitstel van de sterilisatie van de dames. Het wordt wel tijd, want inmiddels een keukengordijn kapot getrokken etc.

Anoniem zei

@Inge
U bedoelt geen klok, tulpen en heeeeeelemaal geen speelgoed ?

Dimitri zei

@Ina:
of bedoelt u van binnen ?

Anoniem zei

@ Mevrouw Inge:
mogen ook andere leuke stoute wolbalen gratis voor nix bij u intrekken ?
Jammer wel dat u geen heeeeeleboel speelgoederen hebt.

Wad Woord & Wol zei

Ik denk dat ik maar geen reactie achter laat....

Inge zei

@ Anoniem, wij hebben uiteraard heel veel speeltjes en het aanbod geldt exclusief voor de Boez, zijn naam past nu eenmaal het beste bij Bob & Bill. :)

Bavink zei

Jammer hoor Mevrouw Inge.