Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 10 januari 2013

Bagger

Oscar ging vanochtend vroeg al naar buiten. Dat doet hij altijd, dus dat is niets bijzonders; wij kijken daar niet van op. Echter.
Helaas was het blijkbaar nogal nat waar hij heen ging. En er lag behoorlijk wat bagger.
Ook helaas was hij vergeten, voordat hij weer binnenkwam om naast mevrouw K. bij de tafel te komen liggen, zijn poten (van nagels tot oksels) te wassen.
K. was daar erg verdrietig om want zij heeft kort geleden de hoesjes van de kussentjes nog grondig gewassen. Nadat de Os het kussentje enthousiast (al spinnend) besmeurd had, liep hij ook nog enige rondjes over de ochtendkrant. Dat had hij beter eerst kunnen doen, vond K., maar toen was het al te laat.
K. overweegt nu bruine hoesjes aan te schaffen voor de favoriete zitplek van Oscar. Of vier baggerlaarsjes, dat kan natuurlijk ook. Maar dan moet hij wel leren zijn laarsjes bij de voordeur al uit te trekken. Ja, dat zal nog een hele klus worden. Toch maar blijven wassen dan?
Os zit er overigens niet mee. Hij is gewoon erg gelukkig en voelt zich vrij. En dat laatste maakt hij graag zichtbaar, die lieve, vieze Oscar.

3 opmerkingen:

katja zei

Die laarsjes lijkt me wel een schattig gezicht hoor! Vooral als hij die bij de voordeur zit uit te trekken.
Maar een bruin hoesje is misschien praktischer, vooral omdat de rits van dit hoesje toch al stuk is.

ina zei

Bekend gezicht, hoewel het op onze donkerblauwe kussens minder opvalt dan op uw wel erg besmettelijke lichte, mevrouw K.

Anoniem zei

Op zwarte hoesjes zie je de komende twee jaar niets.
Hoef je ook niet te wassen.