Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 15 januari 2013

Barre tocht in de sneeuw (1)

Een topreporter zou geen echte topreporter zijn als ie er niet op uit zou gaan, heh? Al ligt er dus een flink pak sneeuw.
Nee, de Os wilde direct na zijn ontbijt al op stap, maar de fotograaf ging pas met hem mee toen het niet meer sneeuwde. Dit natuurlijk ter bescherming van de camera.
Staart omhoog, want Os had er hartstikke veel zin in.


En als haarfabrieken goeie zin hebben moeten ze dat altijd tonen door hun nagels effe ergens in te zetten, zoals u Oscar hier ziet doen.
Os liep voor de fotograaf uit. Dat kwam vooral doordat de fotograaf een beetje voorzichtig moest voortbewegen wegens onderschatting van de dikte van de laag sneeuw en dus verkeerd schoeisel.
Maar mevrouw K. wilde beslist niet terug naar de redactie voor andere schoenen, want dan zou de Os te zwaar teleurgesteld raken en dat wilde zij natuurlijk kost wat kost voorkomen. Vandaar.

Op bepaalde plekken zakte de Os tot aan zijn oksels weg in de sneeuw, maar het leek hem niet te deren. Hij is natuurlijk best wel gewend aan koude poten; het water in de grote drinkbak zal ook niet altijd even lauw zijn, toch? Daarom. Os deed dus niet moeilijk over het koude witte spul en stapte dapper voort.


Na een rondje Kruidentuin liep Oscar al automatisch in de richting van de Parallelstraat, want zo ziet het verkenningsrondje er meestal uit. En er was nu geen Boez mee die achterbleef of liep te klieren.


Maar helaas, we moesten toch van richting veranderen, en u ziet op de achtergrond waarom. Nee, het was daar niet veilig en de mannen hadden (misschien vanwege de kou?) de motor van het wielhuis niet uit gezet, een reden temeer dus om een alternatieve route te kiezen. Maar Os bleef enthousiast, al liep hij nu niet meer voorop.


Wij kwamen trouwens geen enkele andere haarfabriek tegen, dus interessante ontmoetingen vonden er helaas niet plaats.
Zullen we even doorstappen, Os? De fotograaf krijgt namelijk koude voeten omdat de schoenen ook al niet waterafstotend blijken te zijn.... Ja, hoe dom kan iemand zijn, heh?Wel, mevrouw K. moest een stukje langs de gevaarlijke weg, en omdat Os dat niet zag zitten liep hij dwars de tuin door. Ja, ook daar weer een diepe sneeuwlaag en dus moest Os flink voortploegen.


De staart zakte langzaam naar beneden en dat was een teken van moeheid (dacht mevrouw K.). Geen wonder, want het was best wel een barre tocht (zeg maar).
Zou Oscar het nog wel langer volhouden? Kreeg hij nog gezelschap van andere haarfabrieken? Hoe nat werden de voeten van de fotograaf, bezweek er nog iemand onderweg of kwam iedereen weer veilig thuis?
U leest het later in deel 2!

6 opmerkingen:

Greet zei

Wat veel sneeuw daar! Hier is de bodem net bedekt maar het sneeuwt wel weer. Moedig van Oscar dat hij door de sneeuw wil banjeren.

Carla zei

Het gekke met het kijken naar die mooie sneeuwfoto's is dat ik van binnen juist op warm spring zeg maar. En dat is juist ook vaak een barre tocht. Mooi gezien hoor van u Mevrouw Katblad.

Max zei

Greet: Het schijnt te gaan om de grens Amsterdam-Noord en Arnhem-berg.

Inge zei

Dapper en stoer ventje, vriendje Os!

katja zei

Je kan goed zien dat Oscar zich pas nog in de drinkbak gewassen heeft, want zijn wit is ook echt stralend wit zeg!

Umberto zei

U dient die strakke dameslaarsjes ook alleen binnenshuis te gebruiken Mevrouw Bladkat !
Dat staat toch in die Italjaanse gebruiksaanwijzing.
UTENTE: si prego di indossare in casa, La signora de gatti giornale.