Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 20 januari 2013

Vreselijk nieuws uit Spanje

Gisteren bereikte ons een vreselijk treurig bericht.
De rooie kater Safi van onze vriendin Judith uit Orgiva (zie in onze bijlage onder het label "Judith" voor eerdere berichten over deze haarfabriek) is afgelopen vrijdag dood in huis gevonden.

Safi was enkele dagen daarvoor ernstig toegetakeld door vermoedelijk een genetkat (gezien de tandafdrukken) en was onder medische behandeling, dat wil zeggen dat de wonden regelmatig gezalfd moesten worden. Omdat Safi zich teveel waste op de beschadigde plekken en dit de genezing niet erg bevorderde, kreeg hij een kap om zijn nek. En inderdaad, dat hielp.
Doch.....
Toen Judith even van huis was heeft Safi de kap over zijn kop weten te trekken en is vervolgens gestikt. Eén van de blafbeesten heeft nog zijn best gedaan Safi te reanimeren door hem grondig met zijn tong te masseren, maar helaas was het al te laat.
Wij hadden al eerder een keer gehoord dat dergelijke kappen gevaarlijk kunnen zijn en daarom niet zo vaak meer gebruikt worden; we weten echter niet of er nog verschil is in kwaliteit.
Safi was pas 4 jaar jong en zal door zijn huisgenoten zeer gemist worden.

We wensen Judith, haarfabriek Raya en de blafbeesten veel sterkte toe met het verlies van Safi.

Namens de voltallige redactie,
Mevrouw Katblad.


Safi als paalzitter

een genetkat


5 opmerkingen:

ina zei

Wat vreselijk zielig! Van harte sterkte allemaal daar in Spanje.

katja zei

Wat verschrikkelijk! En wat ontzettend zielig voor Judith om hem zo te moeten vinden...
Heel veel sterkte gewenst Judith!

Fritz zei

Vreselijk.
Zal territoriumdrift zijn. Genetkatten zijn nachtdieren die solitair leven; ze eten muizen, vogels en insecten. En een hele goede klimmer.

Jacq. zei

Wat een afschuwelijk nieuws!! Veel sterkte!

Wilma zei

Jeetje, wat een vreselijk nieuws inderdaad. Heel veel sterkte met het verlies van jullie Safi.
Lieve Safi, een goede reis naar de Regenboogbrug.