Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 10 januari 2013

Wijndoos

Altijd weer leuk zo'n doos, heh? Ja, voor even dan.
Mevrouw K. wilde 'm net bij het oud papier doen toen mevrouw Inge langskwam en om een schaar vroeg. En nadat zij een deurtje in de doos had geknipt en de bovenkant had dichtgevouwen, werd de doos op de vloer neergezet en toen was het wachten op de eerste bezoeker.
Jawel, natuurlijk was de Boez dat! En Cera kwam onderzoeken of ze bovenop de doos kon gaan zitten om hem te pesten, maar gelukkig zette ze niet door, anders hadden we vast een geplette Boez gehad.
Wel, door de dakkiertjes kon tenminste wel naar elkaar gesnuffeld worden.
En door het deurtje konden ze elkaar meppen, al was Cera daar aanvankelijk fanatieker in dan de Boez.
Cera probeerde op allerlei manieren (acrobatische toeren) Boez uit zijn nieuwe schuilplek te verdrijven maar slaagde daar niet in.
Na nog een paar petsen door het deurtje (niet zo goed gericht trouwens) en een mislukte poging de deur te verscheuren, gaf Cera het op en verdween ze.
Vervolgens kwam de Boez naar buiten om de hutdoos te inspecteren; te bekijken of er nergens scheuren of gaten in de muren waren geslagen. Toen hij had geconstateerd dat dat niet het geval was, ging ook hij de hort op.

De doos is minder populair geworden dan wij hadden gedacht en gehoopt. Wij zagen Japekoppie één keer zijn kop in het gat steken, mevrouw Troy vertrouwt de doos voorlopig nog niet en loopt er met een boog omheen, Cera is één keer een paar seconden binnen geweest en Oscar bezocht de doos ook maar kreeg al snel last van claustrofobie (of misschien kon hij zijn draai niet vinden). Alleen de Boez wil zich nog wel eens in het donkere hol (nu naast de sofa gezet) terugtrekken.
Van de 6 flessen overheerlijke witte Italiaanse (kerst)wijn die eens in de doos hebben gezeten is nog slechts één flesje over. Wij zullen 'm binnenkort met aandacht wegnippen. En dan moet die doos er toch echt ook uit!

3 opmerkingen:

Fritz zei

Prachtige woordsels.
Hutdoos, nipdoos.

Mevrouw Katblad zei

Fritzels?

katja zei

Wat heeft Cera trouwens een prachtige kleur op haar buik!
En grappig, die pootjes van de Boez.