Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 20 januari 2013

Koud winterweer maakt haarfabrieken lui

Reporter Boez lijkt te herstellen van zijn darmprobleempjes. Hij gaat tenminste regelmatig even naar buiten, al is dat meestal niet langer dan een minuut of vijf. Cera hebben wij sinds het ontbijt niet meer gezien maar we weten zeker dat ze op het grote bed ligt te dutten.
Oscar zien wij regelmatig in en uit lopen, maar net als we denken dat hij nu toch wel erg lang in de koude sneeuw rondloopt, blijkt hij boven op het logeerbed te liggen.
Mevrouw Troy is al een paar dagen niet meer buiten geweest en komt alleen voor haar ontbijt en diner naar beneden. Japekop vertoont hetzelfde gedrag als de Boez: een paar stappen in de bevroren sneeuw zetten, constateren dat er nog niets veranderd is en dan snel weer naar binnen om een warme plek op te zoeken. De temperatuur in de Katbladstraat (geveltuin van de redactie) schommelt tussen de -4 en -5 graden Celsius. De schommelingen kunnen we niet verklaren, hoewel het opvallend is dat onze buiten-thermometer erg onzeker wordt als er net een wielhuis langs is gereden of de voordeur van de redactie even open is geweest.
Zojuist hebben wij op de buienradar gezien dat het rond één uur zal gaan sneeuwen, maar dikke buien zijn het zo te zien niet, die trekken blijkbaar over het oosten van het land. We wachten het verder maar af en nemen nog een kop warme chocolademelk (eventueel met een scheutje cognac erin) en een ontdooide, in de oven opgewarmde appelbol (overschot van oud- en nieuw).
Tot zover dit belangrijke nieuws.
(Wij hopen dat u het ook naar uw zin heeft.)

4 opmerkingen:

Greet zei

Hier sneeuwt het al een paar uur maar binnen is het goed toeven.

Gerrie zei

Buitengewoon herkenbaar. Het kattenvolk hier heeft ook weinig behoefte om naar buiten te gaan. Staan de heren voor de deur, doe ik hem open (tja, waar heb je ander personeel voor) kijken ze even om de hoek om vervolgens te beslissen dat het toch nog iets te koud is. Dus, de deur weer dicht en lekker boven op bed liggen.

Greet zei

Mevrouw Katblad, misschien is dit een goed tijdverdrijf voor uw haarfabrieken als ze toch maar de hele dag binnen liggen.
http://mistermotley.nl/Archief/Blog/Homepage/Why_cats_paint/

Oom Fritz zei

Het jeugdige langharige pluisvolk kan hedentendage ook niets meer hebben heh.
Tjonge jonge wat een verwende mietjes.