Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 13 januari 2013

Geen alternatieve route voor Cera

Mevrouw Katblad was met haar twee jongste reporters voor een korte verkenningsronde even naar de Hoftuin geweest. Cera was ook voor deze ronde uitgenodigd maar koos er zelf voor om niet mee te gaan. Ze was namelijk bang dat één van de leden van Hof is Vol in de tuin zou zitten en wilde niet het risico lopen met geweld uitgezet te worden. Natuurlijk was het thuisblijven haar goed recht en haar eigen keuze, maar toen we weer bij de redactie terugkwamen was Cera toch erg ontstemd en deed ze net alsof wij haar verboden hadden mee te gaan. Of het kan natuurlijk ook zijn dat zijn dat ze had verwacht dat wij deze Hofronde zouden afgelasten om haar vervolgens een alternatieve route aan te reiken. Maar dat gebeurde dus niet. Wel, toen wij Cera (middels een korte aaisessie) wat hadden gekalmeerd, verdween haar chagrijn gelukkig.

Om haar teruggekeerde tevredenheid te uiten besloot Cera vervolgens haar nagels een manicure te gunnen middels het gebruik van haar favoriete pergolapaal. Zij ging daarbij (zoals gewoonlijk) behoorlijk tekeer.Wel, u ziet dat wij nu echt binnenkort aan de slag moeten om de betreffende paal te versterken, voordat de boel instort (op een moment dat Oscar bezig is met een recordpoging Pergola-Zitten bovenop, dat zul je net zien).
Overigens is de schade aan de paal niet alleen de schuld van onze haarfabrieken; ook de wespen doen hier elk voorjaar weer hun best om materiaal te verzamelen voor de bouw van hun nieuwe flatgebouw. (De smerige middelen die wij in de gaten en kieren spoten of smeerden hadden helaas niet het gewenste effect).
De hoofdredacteur is thans druk bezig met een reparatieplan. Als dat maar goed gaat, want natuurlijk mag het weer niet teveel kosten, heh?

1 opmerking:

Fritz zei

Nou nou, tsjonge jonge zeg, wat kan die ouwe Mevrouw Cera boos kijken.
En de verstokte Darwinisten maar toeteren dat beesten geen emo kennen.