Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 26 januari 2013

Oscar bijna getroffen

Net toen Oscar door ons kattenluik naar binnen wilde komen werd hij bruut aangevallen door een stuk bevroren sneeuw. Dit klinkt inderdaad raar en zelfs bijna als onmogelijk, maar het is toch echt een waar gebeurd verhaal.
Wat was het geval?
Wel, de sneeuw op de vensterbanken van onze bovenverdieping, eerst nog stevig vastgevroren, komt nu de temperatuur stijgt en door de invloed van de middagzon langzaam maar zeker los. En daar de vensterbanken iets schuin aflopen (zoals dat hoort), glijden er, gestuurd door de zwaartekracht, flinke plakken naar beneden, en dan bij voorkeur natuurlijk vlak boven onze voordeur.
Gelukkig miste het stuk ijs-sneeuw Oscar's tere lijfje, maar het scheelde maar een haar of Os was knock out gegaan; er zaten zelfs kleine stukjes ijs op zijn rug.
Oscar weigerde vervolgens het luikje te gebruiken en verzocht mevrouw Katblad voor hem een raam te openen. Doch in plaats daarvan heeft K. de voordeur wijd open gezet en zo kon Oscar (met flinke aanloop voor het geval) veilig binnen komen.
Vervolgens is hij direct naar boven gegaan om op het logeerbed bij te komen van de schrik.

3 opmerkingen:

Wad Woord & Wol zei

Als het nou gewoon warm water regent, kan alle sneeuw en ijs in 1x verdwijnen. Wel zo veilig voor de haarfabrieken.

Fritz zei

@ WWW: hi hi variant op zure regen.
Het schijnt wel dat in de heilstaat en arbeidersparadijs Noord-Korea op bevel van de Grote Leider er op sommige dagen rode wijn uit de Hemel regent.

Gerrie zei

Poeh, dat was schrikken, arme Oscar!