Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 27 januari 2013

Elkaar goed begrijpen....

Cera:
Mevrouw Katblad, kunt u iets voor mij doen?
Ik heb namelijk even genoeg van het dutten op uw dekbed, wilde net naar buiten gaan maar heb gezien dat het daar buitensporig nat is. Dus heb ik inderdaad besloten om binnen te blijven.
Maar dan zou ik wel graag even mijn voerbakje controleren en wellicht het toilet bezoeken en dat kan dus helaas momenteel niet. Nee, ik durf zelfs de drempel niet over en daarom zit ik hier te wachten totdat u mij heeft geholpen. Waarmee en hoezo?

Wel, de Boez zit daar binnen klaar om mij weer eens te gaan pesten. Jawel, hij heeft zich verstopt om me aan te vallen zodra ik voorbij kom, en daar heb ik momenteel helemaal geen trek in.
Het kan best zijn dat u denkt dat het allemaal wel zal meevallen, maar u weet heel goed dat dat niet zo is, en dat ik u niet voor niets vraag mij te helpen.
Wel, u zou met snoepies kunnen gaan gooien om hem af te leiden of hem bijvoorbeeld even kunnen opsluiten in uw toilet. U kiest om psychologische redenen voor het eerste? Krijg ik er dan ook een paar? En hoef ik er dan niet achteraan te rennen zoals hij? Dan hebben we dat bij deze afgesproken, heh? Ja, ik wacht nog even hier totdat u met het gooien begonnen bent. Fijn dat u meewerkt, mevrouw K., en dat we elkaar zo goed begrijpen...

3 opmerkingen:

Max zei

Mooie Opa wandelstok.
Met rubberen dop onder aan den voet.
Mag ik een bod doen ?

Mevrouw Katblad zei

De stok is niet te koop, Max. Onze hoofdredacteur zakt namelijk af en toe wel eens door een been (geheimzinnige kwaal) en heeft 'm dan heel hard nodig. Bovendien is het inderdaad een erfstuk dus doen we die niet graag van de hand. We hebben nog
wel een leuk Ikeakleed in de aanbieding, en een pianokruk. Is dat misschien wat voor u?

Maks zei

Lieve Mevrouw Katblad:
Ikeakleed is welkom.
een pianokruk kan ik niet plaatsen.
Is de stok leenbaar, ter tijdelijke revalidaatsie zeg maar, een maandje laten we zeggen ?