Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 15 januari 2013

Strijd om ligplekrechten

Omdat Oscar boven op het logeerbed lag, languit op het witte dekentje zodat daar geen plek meer voor de Boez was, pikte Boez Os' kussentje op de sofa in.
Nooit eerder lag de Boez op deze plek; alle andere haarfabrieken durfden het ook niet eerder aan om Os' troon te bestijgen. (Behalve mevrouw Troy dan, maar dat komt doordat ze aan Katzheimer lijdt en af en toe de weg kwijt is, en bovendien beging zij deze vergissing slechts één keer).
Maar goed, nu het vriest en Oscar vaker en langer binnen verblijft, lijkt er tussen onze twee jongste reporters een strijd te zijn ontstaan om de ligplekrechten. Oscar pikte het dekentje op het logeerbed in terwijl de Boez dat als het zijne beschouwde, en daarmee stond de Os met 1-0 voor. Maar nu Boez de troon op de sofa heeft bezet, staat het dus 1-1. Bovendien heeft de Boez de hutdoos veroverd, en omdat Oscar deze hut niet weet binnen te dringen (of dat niet durft), staat het 2-1 voor de Boez. Natuurlijk zullen wij u van verdere ontwikkelingen op de hoogte houden.

1 opmerking:

ina zei

Wij hebben nog wel een grote doos voor Oscar, lenen?