Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 14 januari 2013

Als een blafbeest

Meestal rent de Boez zo snel door de Parallelstraat (want in vreemd gebied) dat hij daar voor de fotograaf nauwelijks te kieken is. Doch deze keer had hij zowaar halt gehouden vanwege een zeer interessante bladerhoop. Jawel, wij moesten zelfs (in de kou) op hem wachten want hij nam ruim de tijd om de hoop te onderzoeken, geuren te analyseren en meer van dat soort dingen. Kortom, hij gedroeg zich als een blafbeest en we waren nog even bang dat hij zijn poot op zou lichten en dat iemand dat dan ook nog zou zien. Maar gelukkig werd ons dat dus bespaard en op weg naar de redactie gedroeg hij zich weer vrij normaal.

3 opmerkingen:

ina zei

Zou dat blafbeestgedrag dan toch te maken hebben met de opvoeding (door Wilma)? Igor gedraagt zich in 1 opzicht ook als een blaffer.

Mevrouw Katblad zei

U doelt op .....?

Max zei

@Mevrouw Katblad:
dat een schreeuwlelijk door het mens gemaakt wordt, blafbeest of haarfabriek of menskind, maakt niet uit.
Wat is U soms naief bij tijd en wijle. De hoofdredactie wordt toch niet seniel ?