Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 30 januari 2013

"Vriendjespolitiek"

Een beetje oud nieuws (van afgelopen maandag), maar toch belangrijk genoeg om alsnog te publiceren. Want wat was namelijk het geval?
Wel, wij waren voor een korte inspectie naar de Hoftuin gegaan met onze jongste drie reporters (Boez, Cera en Oscar), maar hadden niet gerekend op de aanwezigheid van Harremans. En dit fanatieke lid van de partij Hof is Vol nam onmiddellijk Cera op de korrel met uiteraard de bedoeling om haar "uit te zetten", en dat het liefst met veel misbaar en niet bepaald geweldloos, zeg maar. Nee, anders is er namelijk niks aan, heh? U ziet Harry op bijgaande foto nogal gemeen (volgens K.) zitten loeren naar Cera.

Zij zat namelijk niet zo ver van Harry vandaan, dus dat bood fantastische mogelijkheden!
Wij denken overigens dat Cera deze keer al heel snel door had dat er een Hof-lid op de loer lag en snode plannen had (zij is immers hoog-sensitief), anders was ze niet direct na het betreden van de tuin op de stoel gesprongen en ineen gedoken, in plaats van gezellig mee te lopen met de twee andere reporters.

Harry zat duidelijk het perfecte moment af te wachten, en dat was natuurlijk het ogenblik dat Cera overeind zou komen om van de stoel te springen.

Cera wachtte op haar beurt uiteraard op het juiste moment om te vluchten en deed alsof er helemaal niets aan de hand was... (maar wij wisten wel beter, en u vast ook, heh? Ja.)

Dus toen Harremans heel even werd afgeleid omdat de Boez en Oscar vlak achter hem langs liepen (of dit een bewuste afleidingsmanoeuvre van onze jongens was weten wij niet zeker maar het zou zomaar kunnen - toeval bestaat niet, toch?), kwam Cera razendsnel overeind en verdween in de Poort naar de Katbladstraat.
Har kwam ondertussen ook snel van zijn plek maar was net iets te laat, bovendien dacht de fotograaf mevrouw K. te horen blazen maar dat kan ook verbeelding zijn geweest.
In elk geval was Cera nu veilig, en daar ging het om.

Harry had dus het nakijken (foto) en moest het doen met het uitgebreid besnuffelen van de stoel waarop Cera zojuist nog had gezeten.
K. stond stiekem in haar vuistje te lachen, dat spreekt voor zich.


Oscar was onderwijl teruggekomen naar de Poort om ervoor te zorgen dat Harry niet alsnog achter Cera aan zou gaan.
En Harry had dat heus wel door; voor hem zat er niets anders op dan (met behoorlijk de pest in - zie foto) af te druipen in de richting van zijn huis.

Wel, omdat K. het erg sneu vond voor Cera dat zij weer eens "uitgezet" was, besloot ze met haar twee andere reporters de tuin te verlaten om met de complete groep elders naar nieuws te gaan zoeken. Maar de Boez ontbrak nog, waar zat die verdorie nou weer? K. liep terug de tuin in en vond hem al snel.De B. was op weg naar het kattenluik van Myo en Mickie. Wat hij daar wilde gaan doen weten wij niet, maar toen K. hem vroeg mee te gaan naar de Kruidentuin, keerde hij om en liep braaf mee. En dat is eigenlijk het meest bijzondere, en zeer verbazingwekkend nieuws.

1 opmerking:

ina zei

Haha, die Har! Hij kijkt echt een beetje sip.