Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 16 januari 2013

Barre tocht in de sneeuw (2)

Het viel niet mee voor Oscar, dat ploegen door de koude, dikke, witte laag. Soms zakten zijn pootjes dermate diep in de sneeuw dat het hem moeite kostte om ze er weer bovenuit te tillen voor de volgende stap. Maar Oscar is erg sterk en bovendien een doorzetter, dat bleek maar weer.
Petje af, Os!Gelukkig was de sneeuw in de Katbladstraat al aardig plat gereden, dus dat liep wat makkelijker.
En Oscar ging opeens wel heel erg snel zodat de fotograaf hem niet meer kon bijhouden.

Bij de buitentafel van de redactie bleef Oscar even zitten. Wilde hij uitrusten of hoopte hij dat zijn vriend de Boez naar buiten zou komen? Jazeker, dat zou wel zo gezellig zijn geweest, maar de Boez kwam niet, ook niet nadat K. hem een aantal keren had geroepen. Lui mormel.
Wel Os, ga je nog mee naar de Hoftuin of hou je het voor gezien?
Natuurlijk ging de Os mee!


Bij de Hofvijver zagen wij een spoor. Hier was blijkbaar al eerder een haarfabriek geweest! Hoewel, de pootafdrukken in de sneeuw waren wel erg groot en grof, dus ze konden net zo goed een blafbeest zijn geweest, heh? Ja, ook de afstand tussen de afdrukken was eigenlijk een beetje te groot voor poezenpootjes.
We gingen verder op zoek naar nieuws uit deze Hoftuin.
We hoopten natuurlijk nog een haarfabriek van de partij Hof is Vol tegen te komen, maar nee, die stoere jongens lagen vast nog op bed of bij de kachel.

De fotograaf zag zoveel mooie plaatjes door de lens dat Oscar er maar even bij ging zitten. Natuurlijk vouwde hij daarbij zijn staart netjes onderlangs, want anders zou hij teveel afkoelen en op een blaasontsteking zat Os uiteraard niet te wachten.
Wat veel wit, heh? Ja, bijna pijn aan je ogen, maar alle donkere wolken in je hoofd (zo die er zijn) verdwijnen wel door al dat prachtige licht!


Wel, toen de fotograaf klaar was met plaatjes schieten vond K. het tijd voor droge sokken en een kopje Nespresso.
Oscar wilde klaarblijkelijk toch nog even buiten blijven, dachten wij, want hij liep niet mee naar de voordeur.....


Maar zodra mevrouw K. met haar kopje koffie aan de tafel zat, kwam hij toch ook maar binnen om gezellig naast haar te gaan liggen en uit te rusten van de barre tocht. Tijdens een flinke aaibeurt vielen zijn oogjes dicht en sukkelde hij in slaap.
Natuurlijk ging hij 's middags weer op pad, maar dat spreekt vanzelf want hij is namelijk een 1e klas reporter en een harde werker, heh Os? Jawel!

6 opmerkingen:

ina zei

Prachtige sneeuwfoto's!

Carla zei

Heerlijk die sneeuwfoto's.
Ik krijg er echt een kerstgevoel van.

katja zei

Hihi, zoals Oscar door de sneeuw springt op de een na laatste foto!

Hannah zei

wat een mooie fotos van de sneeuw! het is hier nog heerlijk zomer, we hebben een week op Ollie gepast, de kat van onze dochter, de enige koele plaats voor hem was onder ons bed.........met al de ramen en deuren open! blijf lekker bij de kachel, poezen mensen! en de groteten voor allemaal. Hannah in Wellington, NZ.

Wad Woord & Wol zei

Wat een prachtige foto's en wat een heerlijke laag sneeuw. Ik ben zeer jaloers, kan ik u zeggen. Hier in het hoge, hoge Noorden is namelijk geen sneeuwvlokje te vinden :(

Mevrouw Katblad zei

Dank je Hannah, en de groeten terug!
@WWW: Geen sneeuw? Ach.... Maar dan wel mooie ijsbanen zeker?