Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 17 januari 2013

De lol gaat eraf...

Japekoppie:
Jawel, ik ben een paar keer buiten geweest, heb zelfs in dat kouwe spul rondgelopen maar dat was meer uit nood. Inderdaad, ik moest een kleine boodschap doen, vandaar dus, maar ik kon alleen nergens een plek vinden waar ik kon graven en daarom kwam ik weer binnen om op de bak te gaan.
Nee, ik word te oud voor sneeuwpret. Die verse sneeuw vond ik nog wel leuk, maar nu is het hard en onaangenaam, en bovendien blijft de temperatuur maar zakken en dan gaat de lol er op den duur af. Inderdaad, ik ben ook niet meer zo jong, heh? Bovendien heb ik maar één long en daar dien ik rekening mee te houden, evenals met mijn gevoelige spijsvertering.

Mijn antwoord is en blijft nee. Dus nee, ik ga niet met je mee naar buiten, de sneeuw in. Ik wacht hier wel tot jullie terug zijn.
En dan zou het leuk zijn als je weer eens een kaasproeverijtje voor mij zou organiseren, of een vleesproeverijtje, dat mag ook. Ik stel voor dat je deze keer warme hapjes maakt, passend bij het weer. Beetje kaasfondue bijvoorbeeld, maar dan niet uit een pakje natuurlijk. En daarbij een stukje warme worst van goede kwaliteit.
Gaat wel lukken, toch? Vergeet niet je handschoenen aan te doen, heh? Tot zo dan maar.

4 opmerkingen:

Wad Woord & Wol zei

Het schatje :)

Mevrouw Katblad zei

Ja, en hij wordt nu echt een beetje een ouwe jongen...

dHr. Cor Tas zei

@Mevrouw Bladkat:
ja, maar hij blijft als een kleine puber de lens in kijken.
Tsjonge jonge zeg.

Fritz zei

Kijkt u wel uit Mevrouw K. met die schattige tulpjes op de eet- en coversatietafel.
Als ze duurzaam van de blauwe Appie Happie zijn, zijn ze zwaar vergiftigd met gevaarlijke insecticiden en herbiciden. Dat de snuffelfabrieken er niet te veel aan snuiven.