Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 16 januari 2013

Sneeuwpret!

Jawel, u ziet het goed: dit is de Boez in de sneeuw. Het duurde wel even voordat hij zich liet overhalen om met Oscar en Cera mee te gaan naar de Kruidentuin, maar hij kwam tenslotte wel. Flinke vent dus, zei mevrouw Katblad.
Beetje doorstappen Boez, anders krijg je kouwe klauwen! Dat zei de fotograaf natuurlijk.
Terwijl Cera en Oscar vrolijk achter elkaar aan renden, ging de Boez zijn eigen weg. Hij bleef een beetje aan de kant van de huizen, waar de sneeuw plat getrapt was en hij niet zover in het koude spul wegzakte.


Oscar zat achter Cera aan maar was haar opeens kwijt. Als je nu eens haar sporen zou volgen, Os? (Het middengedeelte van de tuin was namelijk nog vrijwel onbetreden...)Ja, zo kon het inderdaad ook. Zie je al wat, Os?
De Boez bleef aanvankelijk erg dichtbij mevrouw Katblad, want zodra ze zou omkeren wilde hij wel graag de eerste zijn die op huus aanging. Maar K. was nog lang niet van plan om naar de redactie terug te lopen; ze waren er pas net!

Het sneeuwde op dat moment; u ziet de vlokjes in de vacht van Boez blijven hangen. Zielig, heh? Ach...

Nee, de Boez heeft niet opeens kortere pootjes; hij stond een beetje ineengezakt, alsof hij bang was dus. O jee!Ja hoor, ga maar schuilen!
Dan bekijken wij ondertussen wat Oscar en Cera aan het doen zijn.
Ah! Oscar had Cera gevonden en jaagt haar nu de boom in! Nou, dat kan alleen nog maar meer leuke plaatjes opleveren, als Cera tenminste doorzet en niet uitglijdt op de witte stam.

Nou, makkelijk ging het niet! Het is ook wel erg moeilijk om in een besneeuwde boom te klimmen terwijl er een andere haarfabriek met zijn klauwen in je staart staat te harken, heh? Nou en of!En hier ging het dus bijna mis, want Cera's pootjes gleden opeens opzij. Maar ze bleef op haar buik hangen en hield stand!
Oscar had de achtervolging trouwens opgegeven want hij zag het niet zo zitten om langs die gladde stammetjes omhoog te klauteren. Nee, er zijn grenzen, zelfs voor topreporters. Of moeten we zeggen: vooral?Nou, knappe meid hoor! Nog even lief in de lens kijken, zoals een topmodel betaamd dus, heh? Nee, liever dan dit dus. Jawel, kun je best!

Cera moest eerst nodig bijkomen van haar glijpartij dus lieten we haar maar heel even met rust.
Oscar had koude poten, dat was duidelijk. Haal ze dan van die ijzeren stang af, knul!


Cera had zich omgedraaid in de boom. We namen gauw nog een foto en prezen haar om haar uitstekende, vakkundige po(e)seerkwaliteiten. En toen zei K. tegen C. dat ze er wel weer mocht uitkomen, dan zouden ze samen de Boez gaan zoeken (want die hadden we al een tijdje niet meer gezien).

Wel, de Boez zat al te wachten onder een bankje, natuurlijk vlakbij de uitgang van de tuin.
Oscar ging weer achter Cera aan, en dat was een goede manier voor beide haarfabrieken om warm te blijven. Jammer alleen dat de Boez dat niet zo goed begreep, want hij wilde niet meedoen. Nee, de Boez had duidelijk minder plezier in dit uitje. Maar toch flink van hem dat hij was meegegaan, toch? Ja.


3 opmerkingen:

Fritz zei

Ik lag me rot, die foto van Oz jaagt Cera de boom in.
Bijna surrealisties. Tekenfilmachtig. Heel komies.

katja zei

Gave foto's weer: natuurlijk die van Cera die de boom invlucht. Maar ook die van Os die op z'n achterpoten tot zijn kruis in de sneeuw staat is fantastisch!

Mevrouw Katblad zei

Dank voor de complimenten!