Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 6 januari 2013

Een poosje zoet

Soms is er op de redactie een beetje strijd om de haarfabriekenspeeltjes.
De Boez begon een tijdje terug opeens met het verstoppen (of opbergen?) van die speeltjes in het tentje, iets wat mevrouw K. wel prettig vindt want dan hoeft zij het tenminste niet te doen. Het kwam namelijk best wel eens voor dat zij bijna haar enkel verzwikte als ze op een dikke muis stapte, en dat kunnen we natuurlijk niet hebben. Ondertussen weten onze andere haarfabrieken dat het tentje als speelgoedkast fungeert, en ze nemen dan ook regelmatig een kijkje daarbinnen. Het zal er overigens best lekker ruiken want ook de Nepeta-kussentjes en dito muizen liggen in het blauwe tentje.
Wel, het was weer zo'n dag dat het miezerde, de oudjes vooral op bed lagen en de jonge jongens zich liepen te vervelen. Want als ze buiten spelen of op verkenning gaan heb je nauwelijks een kind aan ze, zijn ze binnen aan het klooien dan ontstaan er nog wel eens kleine pesterijtjes. Zoals nu.
Oscar was in het tentje gaan liggen, bovenop de speeltjes, zodat de Boez er lekker niet bij kon. Maar hij was iets vergeten.

Namelijk dat er nieuwe speeltjes in huis zijn gekomen (kerstcadeautjes) die niet in de tent passen en daarom op een stoel liggen. En dat de Boez dus best wel zonder de inhoud van het tentje kon.
Het nieuwe speelgoed bestaat uit twee hengels met aan het uiteinde van de draad (elastiek) een spannend beestje en vrolijk gekleurde sliertjes. U kent ze vast wel, die hengeltjes. Heel amusant als een mens ermee in het rond zwaait en de haarfabrieken al springend en meppend proberen de beestjes te pakken te krijgen, maar als de hengels gewoon op een stoel liggen, kun je er als haarfabriek ook nog best wel leuk mee spelen.
En daarom kwam Os het tentje maar weer uit, om samen met de Boez te proberen de draadjes in de knoop te krijgen. Maar dat was best nog wel een klus en zodoende waren ze tenminste weer een poosje zoet...

Geen opmerkingen: