Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 3 januari 2013

Wat mankeerde Wamy? Spoedbezoek aan dierenarts.

Een paar dagen voor oud- en nieuw werd Wamy ziek. Hij at erg weinig (viel dus af), ging niet meer via zijn balkon naar buiten en lag vooral veel te slapen.  Dat klopte dus niet, want dat is niets voor deze druktemaker.
Ook lukte het Wams niet meer zo goed (terwijl hij toch niet mank liep) om op de bank te springen, en dat was zó'n veeg teken dat Magiz besloot om toch nog even op de laatste dag van 2012 met hem naar de dierenarts te gaan.
Wel, daar bleek men helaas niet goed in staat een diagnose te stellen... Wamy kreeg een antibioticum-injectie en een prik tegen de pijn, en voor thuis ook nog een pijnstillers mee.

Hoe blij waren wij toen de Wams ons gisteren, na lange tijd van afwezigheid, weer een bezoekje kwam brengen! Hij is immers al een paar jaar lang degene die ons als eerste zijn nieuwjaarswensen komt brengen en we hadden hem al node gemist!
Wamy dook voor ons huis direct in de enige pot waarin nog (sier-)gras staat en zocht een paar mooie sprieten uit om op te kauwen.
Van Magiz hoorden wij dat hij weer lekker in het rond springt en ook wat beter is gaan eten, maar helemaal "top" is hij nog niet. Wellicht heeft zijn volledig herstel nog wat tijd nodig?

Mocht Wamy problemen blijven houden, zullen er waarschijnlijk foto's gemaakt moeten worden, maar waarvan precies weten wij niet. Wel staat Wams bekend om zijn rare, gevaarlijke sprongen (een paar maandjes geleden sprong hij nog van een garagedak - 2 1/2 meter hoog - op de straat) en vroeger in het jaar 2012 had hij enige tijd een dikke plek in zijn staart (voordat hij door een blafbeest werd aangevallen), maar dat verdween vanzelf weer. Wat Wams verder allemaal uitspookt is moeilijk na te gaan; soms is hij vele uren achtereen of zelfs een hele dag op stap en zijn territorium is groter dan van de gemiddelde stadskat. Nou, zoek het dan maar eens uit, heh?
Hierboven ziet u hoe Wamy na het graskauwen op zoek gaat naar een sprietje verse Nepeta, maar helaas hebben wij dat nog niet in de aanbieding.

Wamy was trouwens niet alleen, want even later dook ook Gizmo (Miss Gizz) op bij het potje met gras. Haar hadden wij al op 1 januari gezien, toen zij uit wandelen was met Magiz; de Miss kwam toen zelfs bij ons binnen en stal een Nepeta-kussentje uit het tentje van de Boez.

Wel, wij wensen Wamy een spoedig herstel toe en hopen dat hij zich een beetje gedeisd houdt tot hij weer helemaal beter is!

5 opmerkingen:

Greet zei

Van harte beterschap, Wamy!

Wad Woord & Wol zei

Ik sluit me volledig aan bij de laatste alinea!

Rosita S. zei

Waarom geeft de DA veelal standaard AB en pijnstiller ?
Dat dekt toch niet de full range van de diagnostiek behandel code methode (DBCm-tje) ?

Mevrouw Katblad zei

@Rosita:
Als een haarfabriek stopt met eten/drinken en duidelijk iets mankeert, moet je uiteindelijk toch iets ondernemen om hem weer aan de gang te krijgen. Na een paar dagen niet meer eten of drinken komt de fabriek in een neerwaartse spiraal terecht, waarbij leververvetting kan optreden, en dat leidt tenslotte tot de dood.
Helaas zitten wij met Japekoppie regelmatig met hetzelfde probleem. De dierenarts besluit dan tot symptoom-bestrijding omdat, als de kat alsmaar blijft spugen en stopt met eten, niet meer uit die neerwaartse spiraal komt. Het is natuurlijk jammer dat haarfabrieken niet duidelijk kunnen aangeven wat hen mankeert, waar ze precies last van hebben; dat zou het een stuk makkelijker maken...
Met het geval Boez (een week opgesloten in een garage met alleen een bakje vies water) hebben wij destijds enorm veel geluk gehad; vaak loopt zoiets fataal af....

Annemieke zei

Beterschap Wamus