Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 23 januari 2013

Barre tochten door de sneeuw

Ja ja, buurhaarfabriek Charli is een stoere vent. Vertrekt van huis en als hij een poos later weer thuis komt doet hij net alsof hij ellenlange, barre tochten achter de rug heeft. Maar ondertussen gaat hij dus meestal gewoon bij zijn moeder (mevrouw Troy) op bezoek, die woont namelijk vlak naast hem en dat is nog geen tien meter door de sneeuw. En zijn stoere verkenningstochten bestaan vooral uit het stiekem rondjes lopen in onze slaapkamer en het op stang jagen van zijn broer (Japekoppie dus).
We zien of horen Charli bijna nooit binnenkomen, maar op de één of andere manier verloopt zijn vertrek minder geruisloos en bovendien blijft hij altijd een poosje voor ons luik zitten voordat hij genoeg moed heeft verzameld om aan zijn tien meter terug naar huis te beginnen. Pas als mevrouw Katblad hem een zetje tegen z'n achterste heeft gegeven, stapt ie eindelijk eens naar buiten. En zijn mens maar denken dat hij spannende avonturen beleeft! Bij z'n moeder op bezoek, haha!

3 opmerkingen:

Gerrie zei

Ik vind dat stiekem toch wel charmant, zo'n mamma's kindje....

Karel zei

Wees blij dat het mens van tien meter verder van tuthola Charli zo naief is Mevrouw Kemphen.En u gelukkig niet zo.

ina zei

Is Charli afgevallen, of lijkt dat maar zo?