Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 24 januari 2013

Schaduw in de Hoftuin

Natuurlijk ging Cera weer niet mee naar de Hoftuin, bang als ze is voor de jongens van de partij "Hof is Vol". Voor degenen die het nog niet wisten: we hebben het hier over Myo, Panda en Harremans, wier ideaal het is hun grondgebied vrij te houden van zogenaamde illegalen en vreemdelingen. Zij schuwen daarbij het gebruik van bruut geweld niet en kiezen vaak Cera uit als hun slachtoffer omdat ze weten dat zij niet durft terug te slaan, doodsbang voor de jongens is en in paniek (gillend) op de vlucht slaat. Dat vinden zij dus leuk, maar dat terzijde.
Oscar bleef nog even midden op de put op Cera wachten (hij had al gezien dat er geen Hofbewoners buiten waren), maar Cera bleef in de Poort zitten want wilde het risico blijkbaar niet nemen; de laatste keer dat zij door Harry werd gegrepen heeft ze nogal wat kleine beschadigingen opgelopen in haar mooie vacht en zoiets vergeet je niet zo gauw, vooral niet als je model bent.


Wel, onze twee jongste reporters liepen hun verkenningsrondje dus maar weer eens zonder Cera. Hoewel, een echt rondje was het niet; uiteraard was er bar weinig te ruiken of te zien door de dikke laag sneeuw, maar bovendien was het in de Hoftuin erg koud. Jawel, de zon scheen wel, maar nog niet in deze tuin; volgens horen zeggen duurt het nog wel een paar weken voor de warme stralen boven de daken van de omringende huizen uit komen. Ooit hoorden wij overigens van een plan om spiegels op de dakkapellen van de Hofhuizen te monteren om zodoende wat meer licht in het Hof te krijgen, maar daar is nog niets van gekomen.

Ah, Cera kwam toch nog naar ons toe. Erg moedig van haar want je weet maar nooit en dat heeft ze al te vaak ervaren. Nou is het natuurlijk ook niet bepaald gezellig voor haar om in die donkere Poort achter te blijven, en ze bleef heel verstandig zo ver mogelijk van het huis van de haarfabrieken van Hof is Vol vandaan.Mevrouw Katblad wilde graag even in Iwan's straat kijken en de jongens volgden haar. Doch halverwege de (westelijke) Poort bleven ze staan. Nee, K. wist niet waarom, hoorde en zag zelf niks bijzonders, maar als onze reporters ergens stil blijven staan en niet verder willen hebben ze daar doorgaans een heel goede reden voor.
En ja hoor, even later kwam een postbode voorbij, en die zijn per definitie erg eng en gevaarlijk. Pffffff.

De Boez rommelde nog wat in de sneeuw, en deed dat vlak voor de voordeur van Harremans en Panda.
Niet dat die twee voor het raam zaten, maar mochten ze toevallig toch ergens naar buiten hebben zitten kijken, hadden ze vast wel erg de pest in omdat Boez zo vlak bij hun raam in hun sneeuw zat te wroeten.Oscar had het eigenlijk al gauw gezien, daar in die Hoftuin. We hebben zo de indruk dat onze haarfabrieken niet kunnen wachten tot het weer gaat dooien, want dan komen de planten tenminste weer tevoorschijn en valt er ook weer meer te ruiken en besnuffelen. En, eerlijk gezegd is mevrouw K. die sneeuw ook wel een beetje zat geworden omdat er geen plantjes meer te bekijken zijn.... Vlak voor de sneeuwval fotografeerde zij hier nota bene de nog maar net ontloken bloemetjes van de sneeuwklokjes!


Cera begon lol te krijgen in het verkennen van de tuin. Ze voelde zich inmiddels veilig genoeg om zich vrij in de anders voor haar zo gevaarlijke tuin te kunnen bewegen, en had een prachtige kerstboom gevonden met heel veel takjes om te besnuffelen.

Wel, een fraaie foto is dit niet maar het is wel de laatste van deze reportage omdat de Boez zijn natte snotneus tegen de lens drukte om duidelijk te maken dat het hoog tijd was om de warmte weer op te zoeken.
We hopen nu dat we de lens weer snel en goed schoon kunnen krijgen want haarfabriekensnot is namelijk erg kleverig en hardnekkig, vooral op brillenglazen en cameralenzen..... Maar misschien wist u dat al?

2 opmerkingen:

ina zei

Hahaha, die Boez met zijn snufferd in de camera!

Wad Woord & Wol zei

Nou ik vind het toch wel een hele bijzondere foto van Boez!