Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 25 januari 2013

Ordinaire vink

Toen mevrouw Katblad terug kwam van de buurtsuper zag zij de Boez op de bovenverdieping achter het raam. Hij had vanaf die plaats een mooi uitzicht, namelijk op de boom waarin enkele koolmeesjes aan het stoeien waren.
Inderdaad, vandaar dus die rare bekkentrekkerij van de Boez en hij zal daarbij ook wel hebben zitten mekken.
Helaas zijn de meesjes op deze foto niet zichtbaar, maar K. was natuurlijk niet voor één gat te vangen.Voilá, één van de mezen.
Maar helaas kwam K. te dicht bij de boom en de meesjes vlogen weg. De camera volgde hen.Nu zaten ze aan de overkant en hipten daar vrolijk heen en weer.
Had de Boez ze ook nog in de smiezen? We keken weer naar het raam, maar daar zat hij niet meer.


Nee, onze schattebout zat nu beneden, voor het luikje. Het zicht moet niet al te helder zijn geweest, want het volgende moment nam hij een duik naar buiten.
Tja, en toen gingen de meesjes er dus vandoor, heh?

De Boez stond nog even verbaasd om zich heen te kijken en wierp zich toen maar op Oscar, die toevallig net terugkwam uit de Kruidentuin.

Maar waren echt alle vogeltjes opeens weg?
Nee, er zat er nog één heel stilletjes op een tak van de boom aan de overkant. Minder bang zo te zien, en wat groter dan de meesjes. K. wist niet zo gauw tot welke soort dit vliegbeestje behoorde.Hij zat in de zon en daardoor konden wij niet goed de kleuren zien. Bovendien dook hij steeds achter een dikke tak weg zodat we hem niet goed op de foto kregen.
Elke vogelliefhebber zou dit vliegbeestje natuurlijk gelijk hebben herkend, want het staat bovenaan de lijst, dat wil zeggen dat dit vogeltje in onze buurt tijdens de vogelteldag (afgelopen weekend) het vaakst werd gesignaleerd.

Maar K. moest eerst plaatjes op internet bekijken voordat ze erachter kwam dat dit dus gewoon een ordinair Vinkie is! Maar wel een heel mooie dan, heh?

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Wow !
Mooie voto van die Fink mevrouw Matblad hoor !

Annemieke zei

Wat een leuke vliegbeestjes! Ik kan me de fascinatie van de Boez goed voorstellen.

Groeten uit Barcelona (waar ook een hoop vliegbeestjes zitten)

Max zei

Mooi foto hoor ven The Booze dronken van gevinkt genot achter het kijkluikje. Omgekeerde Telebuis.
Maar wel geen geraniums zeg maar.

Partij voor de Planten (PvdP) zei

Ons is in de blauwe wandelgangen van de heilige buurtsuper ter ore gekomen dat op de openbare burelen van het Katblad executies c.q. brandstapels gehanteerd worden ten aanzien van het weldadige kruid Nicotiana tabacum. Het slachtoffer wordt gevangen gehouden dan wel gekooid vervoerd in blauwe pakjes c.q. zakjes.
De rechten van kruiden worden hier ernstig geschonden.

Pientje en Bella Donna
Partij voor de Planten (PvdP)

Wad Woord & Wol zei

Prachtige natuurfoto's mevrouw K.

Annie Wright zei

Ja, mooie foto's zeg!!!

Donita zei

Mooie fotoos zeg !!