Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 20 januari 2013

IJs-berichten

Onze haarfabrieken hebben ijsvrij genomen, en dat betekent dat zij niet of nauwelijks meer naar buiten gaan en al helemaal niet voor een verkenningsronde.
Mevrouw K. geeft hen gelijk; zij was gisteren even op de markt waar een harde, koude oostenwind waaide. Echt aangenaam winterweer is het helaas niet, stelde zij vast..... De fotograaf blijft ook liever bij de kachel, dus dat komt mooi uit. Bovendien is de sneeuw op vele plekken niet zo mooi wit meer; vooral de vele gele plekken bij de boomspiegels vallen op. Maar misschien krijgen we vanmiddag een nieuw laagje wit eroverheen?

Eerder deze week werd het vuilnis in onze stad niet opgehaald omdat de zakken aan de straat vastgevroren zouden zijn. Wij waren daarmee de enige gemeente in Nederland waar dat gebeurde. De inhoud van de zakken was vast en zeker niet bevroren, want we zagen een paar keer midden in de nacht Myo het vuilnis controleren op nog eetbare restanten.

Afgelopen dagen hebben wij nauwelijks andere haarfabrieken op straat gezien. Alleen Snoes (zij gaat trouw mee als begeleidster bij het uitlaten der blafbeesten), en Myo dus - maar die dan wel slechts in het pikkedonker als controleur van het vullis.
Derhalve hebben wij verder helaas geen nieuws uit de Katbladstraat en moeten we wachten op beter (ander) weer.

1 opmerking:

Greet zei

Als het zo koud is, bent u gelukkig ook gevrijwaard van bezoek van de hoofdredacteur. Mag u lekker alle flessen zelf leegmaken.