Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 30 december 2011

De boombewaker doet goed werk

Oscar blijft volharden in het bewaken van onze Kerstboom, en ligt dagelijks vele uren op de tafel naast de stam (behalve als het stort van de regen natuurlijk). Van al dat liggen word je natuurlijk erg stijf, en vandaar dat hij zo nu en dan een paar rondjes loopt over de pergola. Dat is namelijk een zeer goede conditietraining en bovendien kun je van bovenaf erg goed de hele omgeving in de gaten houden.

Heel af en toe komt één van de andere reporters hem gezelschap houden. Wij zagen Cera al een paar keer naast hem zitten en de Boez hangt soms ook heel even rond bij de tafel, maar verder is Oscar zeer eenzaam en alleen aan het werk.
Wel, mevrouw Katblad gaat daarom geregeld naar buiten om hem te prijzen voor zijn inzet en volharding. En Oscar komt dan graag naar haar toe om de complimenten in ontvangst te nemen.

Wees niet bevreesd, als het te bar wordt daarbuiten, komt Oscar wel gelukkig gewoon naar binnen om op zijn dekentje of op de stoel naast mevrouw K. een dutje te doen. Het bewaken van de boom heeft dan immers toch geen zin omdat er dan geen vreemde haarfabrieken op de loer liggen.
In elk geval ontbreekt er nog geen belletje of sterretje uit onze boom, en dus zijn wij zeer tevreden met de Os.

3 opmerkingen:

ina zei

Driewerf HOERA voor Oscar!

Annemieke zei

Hij is nog best soepel ondankt zijn dikke vacht! Doe hem dat pergola klauteren niet na.

katja zei

Nee, ik doe het hem ook niet na (zou wel zonde zijn van de pergola).

Maar wat kleurt Oscar toch fantastisch bij de blauwe lucht !!!