Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 12 december 2011

Geen toegang tot Hoftuin voor Sonny

Waarom weten wij niet, maar Sonny was naar de Hoftuin gekomen. Tenminste, hij was al zover dat hij de Poort door was gehobbeld, maar bij de ingang van de tuin stond hij plots stil.
Omdat mevrouw K. al in de tuin was, zag zij natuurlijk wat of wie Sonny tegenhield. En nee, het was geen lid van de partij Hof is Vol deze keer.
Wie dan wel, wilt u weten?


U ziet het, het waren er twee.
De Boez lag vlakbij erg gemeen tegen Sonny te doen, Oscar zat een stukje verderop en maakte ook behoorlijk vijandige geluidjes. Het is dus heel goed te begrijpen dat Sonny niet verder durfde, maar minder goed begrepen wij waarom Boez en Os zo lullig deden tegen hem. Ja eh, ze waren allemaal op vreemd terrein, toch? Sonny had evenveel recht om hier te zijn als de vriendjes. Misschien waren de vriendjes in een pestbui?
Hoe dan ook, Sonny liet zich intimideren, vooral door de Boez. De arme rooie stond met doorgezakte pootjes en een staart die tot op de straat hing.
De sfeer was niet goed, dat was duidelijk voelbaar, en mevrouw K. vreesde dat er gemept zou gaan worden. Natuurlijk heeft ze dat liever niet, maar u weet dat wij alleen in zeer bijzondere en gevaarlijke situaties mogen ingrijpen, heh? Ja, anders gaan we tegen de regels van het Katblad in.

En vervolgens gingen de dingen weer zo snel dat mevrouw K. geen tijd had om scherp te stellen, maar het is evenwel toch duidelijk te zien dat Sonny de Poort in vluchtte omdat de Boez hem aanviel!
Arme Sonny. Maar ja, zo gaan die dingen nu eenmaal; er moet iemand de baas zijn en Sonny Boy was ver van huis dus had hij hier niet veel te vertellen. We moeten binnenkort ons Boezelmansje maar eens meenemen naar het eind van de Katbladstraat als Sonny daar (dichtbij zijn eigen huis) aan het klooien is, want waarschijnlijk zijn de rollen dan omgedraaid!

Geen opmerkingen: