Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 12 december 2011

Geen centenbakje...

Misschien (dacht mevrouw K. laatst) kunnen wij met onze haarfabrieken geld gaan verdienen.
Hoe zij daar zo bij kwam?
Wel, we waren met de Boez en Oscar in de Kruidentuin, en daar deden zij kunstjes. Niet zo ingewikkeld, maar gewoon leuk op randjes lopen en op hekjes balanceren.
Op dat moment kwam er een clubje mensen langs (gezinnetje) dat begon te wijzen naar de Boez en Oscar. En lachen deden zij ook om de capriolen die onze twee reporters uithaalden.Nogmaals, het was helemaal niet zo bijzonder wat Os en Boez deden, maar de mensen bleven staan kijken naar onze haarfabrieken en hadden dikke pret om die twee. Andere voorbijgangers sloten zich bij het clubje aan en hadden ook plezier. Het leek wel feest, daar op die stoep.
Op dat moment dacht mevrouw K. heel even: Ik wilde dat ik een centenbakje bij me had. Zo één als de orgelman ook heeft. Dan zou ik nu op dit moment muntjes gaan ophalen bij die mensen, ten bate van de arme sloebers op deze wereld, omdat het bijna Kerst is en niet iedereen bakjes lekkers neerzet voor die zielepieten of een schuilhut voor ze bouwt.
Ach, het was zomaar een gedachte die even snel weer verdween als hij was opgekomen. Pas bij het terugzien van deze foto's dacht mevrouw K. daar weer aan. We vrezen echter dat onze haarfabrieken niet zouden meewerken aan zo'n kunstjes-opvoering. Nee, deze voorstelling was gewoon toeval geweest. Maar wel leuk dus....
(Hoe zat het ook alweer met die klikdingen waarmee je katten kunt dresseren?)

3 opmerkingen:

Inge zei

Hoe train ik mijn kat heet het geloof ik en ik heb het boekje en ook gedaan met Bill. Hartstikke leuk maar verder dan ergens op springen zijn we niet gekomen.
Laat staan over dunne hekjes balanceren....
Jouw katten zijn zeer begaafd!
Voortaan oud hoedje mee Mw Katblad, past veel meer in dan een centenbakkie.

katja zei

Nou, ik vind het best knap wat Boez daar doet ! Maar ja, het is natuurlijk niet van het niveau van door brandende hoepels springen enzo...

ina zei

Welja, brandende hoepels...
Dat moet je niet willen, toch?