Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 7 december 2011

Helden op sokken

In de Parallelstraat zagen wij eindelijk Columbus weer eens. Columbus is de huisgenoot van juffrouw Sokkevoet, van wie wij eerst vermoedden dat ze zich kandidaat had gesteld voor de positie van Schrik van de Buurt.
Doch gezien het gedrag van de jonge Columbus kan het best zijn dat we ons (samen met het mens van Gabber) hebben vergist, en de twee door elkaar hebben gehaald. Columbus namelijk trok zich er niets van aan dat we met twee reporters naderden, zette een hoge rug op, uitte een aantal verwensingen en deed zowaar een paar passen vooruit. Dit alles natuurlijk om onze twee haarfabrieken schrik aan te jagen, en Columbus slaagde aardig in zijn opzet.

Hier het bewijs daarvan.
Boez had zich alvast teruggetrokken in de Steeg van Storm en Oscar leek ook niet van plan te zijn verder te lopen; wij waren namelijk onderweg naar de Kruidentuin en daarvoor hoef je niet door de Steeg maar moet je de Parallelstraat door.


Columbus trok zich niet terug, ook al leek dat er wel even op. Nee, hij koos alleen voor wat rugdekking (wielhuis), verzamelde nieuwe moed en kwam toen weer dreigend de kant van de Steeg uit. Tjonge, dacht mevrouw K. nog. Wat kan dat knaapje een keel opzetten! Niet zo gillen als Bel de Franskat, dat niet, maar zijn gegrauw was beslist niet voor de poes.
Wat deden onze reporters vervolgens?

Wel, dat viel zwaar tegen want ze gingen terug naar de Katbladstraat, de twee helden op sokken.
En mevrouw K. kreeg de pest in want het had haar toch al veel moeite gekost om de schatjes tegen de wind in mee te krijgen...

Nu zitten we dus nog met de vraag: Wie viel nu laatst Wamy aan in de Parallelstraat?
Was dat inderdaad Columbus geweest of misschien toch juffrouw Sokkevoet?
De strijd om "Schrik van de Buurt" te worden gaat in elk geval onverminderd door, maar wedden om wie er gaat winnen doen wij liever nog maar niet. Wordt uiteraard vervolgd!

2 opmerkingen:

ina zei

Nou zeg, laat-ie Amerika gaan ontdekken.

Annemieke zei

Heb hem nog niet gezien hier (zit in de VS) - alleen wat eekhoorns. Boez en Os hadden beter een front kunnen vormen samen!