Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 2 december 2011

(Geen) dreigend gevaar

Bijgaande beelden werden nog genomen voor het grote regenfront arriveerde, maar dat zult u wel begrijpen en kunnen zien.

Wel, in de Kruidentuin dook Japekoppie tijdens onze ronde in het gat onder de lavendel, waar anders altijd de Boez zich in verstopt. Hij zat daar met verschrikte ogen dus moest er wel haast iets aan de knikker zijn. De fotograaf kon echter niet ontdekken wat.


Ook Oscar leek niet helemaal op zijn gemak, terwijl hij normaal gesproken niet zo snel van streek raakt. Mevrouw Katblad probeerde mogelijk vreemde geluiden te traceren, maar slaagde daar niet in. Toch moest er iets zijn gezien het gedrag van onze reporters! Niets is meer frustrerend voor mevrouw K. dan om het gevoel te hebben iets te missen terwijl het er wel moet zijn....Ai, daar liep Sonny! Was hij misschien op oorlogspad en voelden onze haarfabrieken dat aan?
Sonny had Japekop verdreven uit zijn schuilplek en onderzocht nu de bos lavendel door elk takje te besnuffelen. Wij zagen Japekop nog net de tuin verlaten, op weg naar de redactie. Het kon toch niet zo zijn dat hij opeens bang was voor Sonny Boy?


Cera hield vanuit de boom Sonny in de gaten. U ziet op de foto hoe bedenkelijk ze kijkt. Nee, Cera was niet blij met de aanwezigheid van Sonny, maar had ze daar een reden toe of had ze gewoon weer één van haar buien?


Even later had Cera in elk geval wel een reden om niet blij te zijn want Os was bij haar in de boom geklommen. En misschien wist u het nog niet, maar haarfabrieken delen liever niet hun boom met een ander. Nee, de paar keer dat wij meerdere (twee dus) katten in een boom zagen klimmen, kwam daar altijd narigheid of ruzie van, waarna één van de twee de afdaling inzette en zo de boom prijsgaf.De Boez dook opeens uit het struikgewas op, liep een stukje over het fraaie (zeer kunstzinnige) bankje en verdween kort daarna ook de Katbladstraat in.
Sonny was inmiddels nergens meer te bekennen. Mevrouw K. liep nog een paar rondjes om het centrum van de tuin heen, speurde tussen de struiken en planten, maar zag niets bijzonders.

Wat was hier aan de hand? Waarom waren twee van onze reporters de tuin uit gevlucht en zaten Os en Cera samen in de boom?
Wij kunnen ons niet voorstellen dat Sonny een bedreiging vormt voor de anderen. Nog nooit zagen wij tussen hem en één van onze haarfabrieken grote vijandigheid, laat staan dat er een flinke ruzie werd gemaakt. Jawel, Sonny kan wel eens een beetje chagrijnig doen of een beetje ontstemd zeg maar, maar dat is een bekend gegeven en niet een reden om te vluchten of de boom in de klimmen. Tenzij Sonny heeft besloten om ook te gaan strijden voor de titel "Schrik van de Buurt"!? Maar ons gevoel zegt dat hij toch niet zou kunnen winnen van Thassos of juffrouw Sokkevoet, en dat weet hij zelf best ook wel. Nee, voor zo'n titel is wel meer nodig dan een beetje chagrijn!
Mevrouw Katblad en de fotograaf probeerden nog één keer heel goed te luisteren en speurden in het rond om een mogelijk dreigend gevaar te kunnen traceren, maar die poging was vergeefs. En de reporters hielden tijdens onze evaluatie op de redactie allemaal hun kaken stijf op elkaar, dus van hen werden we ook niets wijzer....

3 opmerkingen:

ina zei

Wat een lekker plekje heeft Cera in die boom.

Inge zei

Wat een prachtige foto, die onderste!

Annemieke zei

Cera heeft boomschutkleuren!